comScore

Sevilla - Shakhtar Donetsk maç özeti ve golleri

06 Mayıs 2016, Cuma 00:08
Sevilla - Shakhtar Donetsk maç özeti ve golleri

Sevilla seyircisi karşısında ağırladığı Shakhtar Donetsk'i 3-1 mağlup etti. Sevilla - Shakhtar Donetsk maç özeti ve golleri haberimizde.

FutbolArena Analiz - UEFA Avrupa Ligi yarı finali rövanş karşılaşmasında Sevilla seyircisi karşısında ağırladığı Shakhtar Donetsk'i 3-1 mağlup etti. Ukrayna'daki ilk maçtan 2-2 beraberlikle ayrılan Sevilla, kupada finale adını yazdıran taraf oldu. Kırmızı-Beyazlılar art arda 3. sezon Avrupa Ligi'nde finale yükselmiş oldu. Sevilla, finalde İngiliz temsilcisi Liverpool ile eşleşti.
 
267253-haber
 


UEFA Avrupa Ligi Finali Liverpool - Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta?



Jurgen Klopp'un takımı Liverpool, Villarreal'i eleyerek Avrupa Ligi'nde Sevilla'nın rakibi oldu. Liverpool ile Sevilla arasındaki Avrupa Ligi finali, 18 Mayıs Çarşamba günü saat 21:45'ten itibaren Basel'in Stadı St. Jakob-Park'ta oynanacak. 

 

UEFA Avrupa Ligi Finali Liverpool - Sevilla maçı hangi kanalda?


18 Mayıs Çarşamba günü İsviçre'de, Basel'in St. Jakob-Park stadında oynanacak olan Liverpool - Sevilla finalinin yayınlanacağı kanal belli oldu. Bu önemli müsabakayı TRT 1 naklen yayınlayacak.  

 

Sevilla - Shakhtar Donetsk maç özeti ve golleri (maç sonucu , kaç kaç)


Sevilla 9. dakikada Kevin Gameiro ile öne geçerken, 44. dakikada Eduardo Shakhtar'a eşitliği getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. 47. Gameiro ile bir kez daha öne geçen Sevilla, 59. dakikada Mariano Ferreira ile son noktayı koydu ve adını finale yazdırdı. 3-1 

Maçta %57 ile topa daha çok sahip olan taraf Lucescu'nun Shakhtar Donetsk'i olsa da Sevilla gole gitmesini bildi. %84 pas isabet oranıyla 387 pas Shakhtar yaparken, %77'lik pas isabet oranıyla 272 pas yapan Shakhtar Donetsk 3 gol atmayı başardı. 

Sevilla 4'ü isabetli 12 şut çekerken, Shakhtar 2'si isabetli 10 şut çekebildi. Her iki takım da 2'si isabetli 12 orta keserken Sevilla 3, Shakhtar 7 korner kullandı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!