comScore

Manchester City Manchester City

West Ham - Manchester City maç önü

23 Ocak 2016, Cumartesi 18:37
West Ham - Manchester City maç önü

West Ham United - Manchester City maçına dair tüm ayrıntılar FutbolArena'da...

FutbolArena - Premier Lig'in 23. haftasında 35 puanla 6. sırada yer alan West Ham United kendi sahasında 43 puanla 3. sırada yer alan Manchester City'i konuk edecek.

Slaven Bilic yönetiminde oldukça başarılı bir sezon geçiren West Ham, Ağustos ayında kendi sahasında Bournemouth karşısında aldığı 4-3'lük mağlubiyet sonrası kendi sahasında oynadığı 9 resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi.
Konuk Manchester City ise Arsenal ile amansız bir şampiyonluk yarışındayken, bir taraftan da zirvenin sürpriz ortağı Leicester City'yi de yakından takip ediyor.
 
Bu zorlu mücadele öncesi West Ham üst sıraları zorlamaya devam etmek ve Uefa Avrupa Ligi bileti için en güçlü aday olmak isterken, Slaven Bilic tarafından Premier Lig'in en kaliteli kadrosu olarak ifade edilen Manchester City ise şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakipleri olan Arsenal'ın yarın Londra Derbisi'nde oynayacağı Chelsea maçı öncesi avantajlı konuma geçmeyi hedefliyor.
 
West Ham'ın rakibine karşı 2 lig maçını da en son kazandığı tarih, spor dünyasındaki ilk 'tekrar çekim' yapıldığı sene! Takvimler 7 Kasım 1963'ü gösterdiğinde bir spor müsabakasında ilk kez tekrar çekim teknolojisi kullanılmıştı. West Ham'ın da rakibini her 2 lig maçında da yendiği en son sezon 1962-1963 sezonu idi. Yani West Ham'ın özlemi tekrar çekim teknolojisi kadar eskilere dayanıyor.
 
Dimitri Payet önderliğindeki West Ham hücum hattı Sergio Agüero'lu City karşısında
 
West Ham'da Dimitri Payet sezona şimdiden damgasını vurdu diyebiliriz. 28 yaşındaki Fransız hücum silahı, duran topları çok iyi kullanıyor, müthiş ince ara pasları atabiliyor, özellikle sol kanattan yaptığı bindirmelerde adrese teslim ortalar kesiyor ve aynı zamanda gol de atabiliyor. 
Pivot santrafor Andy Carroll'ın sakatlık problemlerinden ötürü, Diafra Sakho ve Enner Valencia'nın da inişli çıkışlı form grafiklerinden ötürü West Ham'ın en zayıf karnı santrafor pozisyonu demek mümkün. Başta Dimitri Payet olmak üzere, Manuel Lanzini ve Michail Antonio gibi rahatlıkla gol pasları servis edebilen orta sahanın hücuma dönük kozları olmasına rağmen yeterli bir santraforun olmaması West Ham'ı çok daha efektif bir takım yapmaktan alıkoyuyor.
 
Ancak konuk Manchester City'de ise bu durumun tam zıttı bir görüntü söz konusu. Kevin De Bruyne, David Silva ve Yaya Toure'nin gol pası servislerine aynı kalitede yanıt veren bir Sergio Agüero var. Bu uyum Manchester City ekibini Premier Lig'in en çok gol atan ekibi yapıyor.
 

West Ham United ve Manchester City'nin eksikleri

 
West Ham cephesinde 2 santrafor Diafra Sakho ile Andy Carroll'ın yanı sıra orta sahanın hücuma dönük başarılı ismi Manuel Lanzini de sakat olduğu için takımını yalnız bırakacak 3 önemli isim olarak göze çarpıyor.
 
Konuk Manchester City cephesinde ise defansın belkemiği kaptan Vincent Kompany, etkili bindirmeler ve ortaların adamı sol bek Aleksandar Kolarov ve bir diğer stoper Eliaquim Mangala eksik olan önemli isimler.
 
2 ekibin Premier Lig'de ki son 3 karşılaşmasını hatırlayalım;
 
Manchester City : 1 (De Bruyne) v West Ham (Moses, Sakho) : 2
 
Manchester City : 2 (Collins KK, Agüero) v West Ham : 0
 
West Ham : 2 (Amalfitano, Sakho) v Manhester City : 1 (Silva)

Muhtemel 11'ler:
 
WEST HAM: Adrian; Tomkins, Collins, Ogbonna, Cresswell; Obiang, Noble; Antonio, Payet, Valencia; Jelavic 

MANCHESTER CITY: Hart; Sagna, Otamendi, Demichelis, Clichy; Fernandinho, Toure; De Bruyne, Silva, Sterling; Agüero
 
Bire Bir İstatistikler:
 
* 1962-1963 sezonunda ligdeki her 2 maçı da 6-1 gibi ezici bir üstünlükle galip bitiren West Ham o sezondan bu yana ligde rakibine karşı her 2 maçı da kazanma başarısı gösteremedi.
* 2 ekibin tüm kulvarlar geçerli olmak üzere oynadıkları son 3 resmi maçında 3 ve üzeri gol atıldı.
 

West Ham United istatistikleri:

 
* West Ham 8 Premier Lig maçı sonrası ilk kez geçtiğimiz hafta oynanan Newcastle United maçında yenilgi yüzü gördü.
* Premier Lig'de kendi sahasında oynadıkları ilk 2 maçı kaybettiler ancak ardından oynadıkları 8 iç saha maçında 4 galibiyet, 4 beraberlik aldılar ve yenilgi yüzü görmediler.
* Takımda 14 ayrı isim bu sezon Premier Lig'de gol atma başarısı gösterdi.
* Premier Lig'in kurulduğu 1992 senesinden bu yana sahaya sürdüğü 245 farklı isimle bu kulvarda en fazla oyuncu denemiş olan takım.
 

Manchester City'nin İstatistikleri:

 
* Son 3 resmi maçta da kalelerini gole kapamasını başardılar.
* Deplasmanlarda 6 maçlık kazanamama serisini Watford galibiyeti ile sonlandırdılar.
* Deplasmanlarda oynadığı 10 Premier Lig maçında yalnızca 10 gol buldular. Ancak kendi sahalarında oynadıkları 12 Premier Lig maçında ise tam 33 gol attılar. Yani deplasmanlarda gol bulmakta oldukça zorlanıyorlar.
* Premier Lig'in yaş ortalaması en yüksek 2. takımı konumundalar. (28 sene, 182 gün)
* Sergio Agüero rakipleri West Ham karşısında son 7 Premier Lig maçında 4 gol, 2 gol pası var.
* Manchester City bu sezon Premier Lig'de ceza sahası dışından tam 11 gol attı ve bu kulvarda ligin en iyisi konumundalar.
 

West Ham v Manchester City maçı hangi gün, saat kaçta?

 
West Ham v Manchester City maçı 23 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 19:30'da oynanacak.

 

West Ham v Manchester City maçı hangi kanalda?

 
West Ham v Manchester City maçı 23 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 19:30'da Lig Tv3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!