comScore

Manchester City Manchester City

Sergio Agüero Arjantin'e hayat verdi

09 Eylül 2015, Çarşamba 22:22
Sergio Agüero Arjantin'e hayat verdi

Manchester City'nin golcüsü 14 dakika kala girdiği maçın tüm kaderini değiştirdi.

FutbolArena Dış Haberler - Bugün sabaha karşı Amerika'nın Teksas eyaletinde 82559 seyirci önünde oynanan dostluk maçında Meksika ile Arjantin 2-2 berabere kaldılar.

Maçın 18. dakikasında Manchester City'nin yaz transfer döneminde defansı güçlendirmek adına kadrosuna kattığı Nicolas Otamendi'nin yaptığı faul sonrası kazanılan penaltıyı eski bir Manchester United oyuncusu olan Chicharito lakaplı Javier Hernandez gole çevirdi. Gayet başarılı bir performans ortaya koyan Meksika, 70. dakikada Hector Herrera ile 2-0 öne geçti. 
 
Maçın bitimine 14 dakika kala oyuna giren Manchester City'nin süperstarı Sergio Agüero önce 85. dakika maçı 2-1'e getiren gole imza attı, 4 dakika sonra, maçın 89. dakikasında Lionel Messi'nin müthiş volesi ile skoru 2-2 yapan golün pasını verdi.
 
Meksika ve Arjantin Ulusal Takımları arasında oynanan bu dostluk maçından Premier Lig'e dair bazı sonuçlar çıkarılabilir. Öncelikle maç boyu birçok pozisyonda topu ezen ve net fırsatlardan yararlanamayan Javier Hernandez'in gönderilme kararında Louis van Gaal'in şimdilik isabetli bir tercihte bulunduğu söylenebilir.

Bir diğer çıkan sonuç ise, Manchester City'nin süperstar golcüsü Sergio Agüero'nun bu sezon yine rakip savunmaların canını yakma ihtimalinin oldukça yüksek olması.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!