comScore

Galatasaray Galatasaray

Arena'da gol yağmuru! Tam 6 gol!

02 Şubat 2014, Pazar 20:55

Süper Lig'de zirve yarışına ortak olmak isteyen Galatasaray, evinde Bursaspor'a patladı.

Haftaya lider Fenerbahçe'nin 10 puan gerisinde giren Galatasaray, rakibinin mağlup olduğu haftayı iyi değerlendirerek, puan farkını 7'ye düşürdü.

Stat: TT Arena
Hakem: Mete Kalkavan
Goller: Wesley Sneijder (3), Eboue, Drogba, Selçuk İnan
GALATASARAY: 6 - BURSASPOR: 0

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 13, 20 ve 43'üncü dakikalarda Wesley Sneijder, 24'te Eboue, 66'da Didier Drogba ve 88'de Selçuk İnan attı.
 
Sneijder, attığı 3 golle Arena'da hat-trick yapan ilk futbolcu ünvanını kazandı. Galatasaray'ın 5'inci golünü atan Didier Drogba sarı kart cezalısı oldu.
Galatasaray, şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan bıraktığı haftada galip gelip 37 puana yükselerek zirveyle arasındaki puan farkını 7'ye indirdi. Bursaspor ise 7 hafta sonra kaybederek 27 puanda kaldı.
Galatasaray gelecek hafta Eskişehirspor'u sahasında ağırlayacak. Bursaspor ise Medical Park Antalyaspor ile Bursa'da karşılaşacak.
 
MELO "DALYA" DEDİ 
Galatasaray'ın Brezilyalı savunma oyuncusu Felipe Melo, sarı-kırmızılı formayla 100. resmi maçına, Bursaspor karşısında çıktı.
 
Brezilyalı oyuncu, geride kalan 2,5 sezonda sarı-kırmızılı formayla 78 Süper Lig, 15 UEFA Şampiyonlar Ligi, 5 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 de TFF Süper Kupa maçına çıkarak, 99 resmi müsabakada yer almıştı.
 
TARTIŞILAN PAZUBANT SABRİ'DE
Teknik direktör Roberto Mancini, Bursaspor maçında kaptanlık pazubandını Sabri Sarıoğlu'na verdi.
 
Galatasaray'ın ara transfer döneminde İsviçre ekibi Grasshoppers'dan kadrosuna kattığı İzet Hajrovic, Bursaspor maçında yedekler arasında sahaya çıktı. Öte yandan, lisansı henüz çıkarılamayan Brezilyalı savunma oyuncusu Alex Telles ise kadroya giremedi.
 
Burak Yılmaz, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda yapılan Elazığspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası cezasını tamamlayarak, Bursaspor mücadelesinin ilk 11'inde yer aldı.
 
ESKİ G.SARAYLILAR RAKİP OLDU
Galatasaray taraftarlarının yakından tanıdığı iki isim, Bursaspor formasıyla sahada yer aldı.
 
Sezon başında Bursaspor'a satılan Kazım Kazım ile sezon başında Şanlıurfaspor'a kiralanan ve ara transfer döneminde ise bu kez yine kiralık olarak Bursaspor kadrosuna dahil olan Sercan Yıldırım, karşılaşmanın ilk 11'inde yer aldı.
 
GALATASARAY RÜZGAR GİBİ BAŞLADI
Karşılaşmaya hızlı ve baskılı başlayan Galatasaray oldu. Bursaspor ise Kazım, Sestak, Sercan ve Fernandao hücum dörtlüsüyle sahada yer aldı. Bu nedenle Bursaspor orta sahada yalnızca Şamil ve Belluschi ile pres yapabildiği için sarı kırmızılılar karşılarında yoğun bir direnç de görmedi. Ev sahibi Galatasaray her hücumda rakip savunmanın üstüne giderken, net pozisyonlar yakalamaya başladı.
 
Galatasaray'ın kaleye çektiği ilk şutta Wesley Sneijder ile golü 13'üncü dakikada buldu. Galatasaray'ın golden sonra baskısı giderek arttı, Bursaspor kalabalık gelse de organize bir atak yapamadı. Golün ardından henüz maçın dengesi bulunmadan, "geçiş" hücumunda Sneijder 25-30 metre arası bir uzaklıktan müthiş bir şutla 20'inci dakikada farkı ikiye çıkardı.
 
PARALİZE BURSASPOR
Bursaspor, Sneijder'in iki golüyle birlikte paralize oldu. Herhangi bir atak yapamazken, direnç de gösteremedi. Bursaspor teknik direktörü Christph Daum da oyuna müdahale etmeyince, Galatasaray uzun süredir oynamadığı kadar rahat bir maç oynamaya başladı. Galatasaray, özellikle Burak'la net fırsatlardan yararlanamezken, 24'te Emmanuel Eboue farkı 3'e, günün yıldızı Wesley Sneijder ise 43'te farkı 4'e çıkardı.
 
GALATASARAY 6 YAPTI
İkinci yarıda Galatasaray tempoyu düşürerek, kalabalık maç temposu öncesi aktif dinlenme moduna geçti. Yine de sarı kırmızılılar arka arkaya pozisyonlar yakaladı. Özellikle, Burak Yılmaz hırsıyla ve sürekli gol aramasıyla dikkat çekti.
Bu gidişata rağmen maça ilk müdahaleyi Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini yaptı. Parçalı formayla en iyi maçını çıkaran Wesley Sneijder, 57'inci dakikada alkışlarla kenara geldi. Daum ise 63'te Sercan'ı çıkarıp Volkan'ı oyuna alarak oyuna ilk müdahalesini yaptı.
 
Galatasaray savunma güvenliğini ön plana alıp kontraataklarla farkı artırmaya başladı. Bursaspor ise moral olarak bitmiş bir halde oyun disiplinini kaybetti. 66'ta Drogba Real Madrid'e attığına benzer şekilde topukla, 88'te Selçuk İnan ceza sahası dışından harika bir füzeyle skoru belirledi; 6-0! 









ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!