comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vitor Pereira, 33 yıllık özlemi bitirecek mi? Fenerbahçe Haberleri

04 Mart 2016, Cuma 12:31
Vitor Pereira, 33 yıllık özlemi bitirecek mi? Fenerbahçe Haberleri

1983 yılından beri lig ve kupayı aynı sezonda kazanma başarısı gösteremeyen Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde bu seriyi sonlandırabilir.

FutbolArena - Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Amed Sportif'i eleyerek adını yarı finale yazdıran Fenerbahçe bu turda Konyaspor ile eşleşti. Sarı-lacivertliler turu geçmeleri halinde Galatasaray-Rizespor eşleşmesinden gelecek takımla final oynayacak.

 

Fenerbahçe en son ne zaman çifte kupa aldı?

 

Ligde maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın önünde tarihi bir fırsat var. Kanarya, 1982-1983 sezonundan bu yana lig ve kupayı aynı sezonda kazanamadı. Fenerbahçe iki puanlı sistemin olduğu o sezon 34 maçta 18 galibiyet, 13 beraberlikle 49 puan alarak 47 Trabzonspor'un önünde lig şampiyonu olmuştu. Sarı-lacivertliler iki ayak üzerinden oynanan Türkiye Kupası finalinde de Mersin'i iki maçta da yenerek bu turnuvada da mutlu sona ulaşmıştı. Fenerbahçe o tarihten beri bu başarıyı tekrarlayamadı. Aradan geçen 33 yılda iki defa (2011-2012 ve 2012-2013) Türkiye Kupası'nı kazandılar ama o iki sezonda da ligin şampiyonu Galatasaray oldu. Fenerbahçe bu sezon hem lig, hem de kupayı kazanırsa Vitor Pereira yönetiminde 33 yıllık zinciri kırmış olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!