Yılmaz Vural'ın Yeniyüzyıl Gazetesi'nde kaleme aldığı yazı;
"Fenerbahçe ile ilgili herkesin fikri, tarihin en ciddi kadrosunu kurduğu yönünde. Aziz Bey'in 70 milyon euroluk bir takım kurduk söylemleri var. Ajax maçındaydım. Fenerbahçe, Ajax karşısında herşeye rapmen beğenmediğmiz haliyle kazanabilecek pozisyonları yakaladı. Ama taraftar kadroya bakıyor yedeklere bakıyor, istiyor ki bu takım herkesin üstünden buldozer gibi geçsin. Van Persie, Nani, Caner, Topal, Gökhan Gönül, Fernandao say say bitmiyor. Yedek kulübesindeki isimler A Milli takımın banko isimleri Volkan Şen, Ozan Tufan, Şener. Rakiplerine göre en güçlü kadro sende. Taraftarın beklentisi; ortaya koyduğu oyunla herkesi mutlu etsin, kaybederken bile helal olsun dedirtecek bir performans istiyor.
CEVAPLARI BİR FİYASKO
Ancak Fenerbahçe kazanırken bile kimseyi mutlu etmiyor. Konyaspor maçı sonrası gazeteci bir arkadaşımız sordu; Kazanırken oyun olarak kimseyi memnun etmiyor Fenerbahçe. Pereira, gazeteciye siz böyle mi düünüyorsunuz dedi, çocuk da evet diyor. Verdiği cevaplar tam bir fiyasko.Futbol kültürümüzden tutun da, hiçbirimiz bilmiyormuşuz gibi kendisine göre iyi takım kriterlerini saydı. Türkiye'yi aşağıladı resmen. Ancak bunun sosyalijik bir boyutu var. Türkiye'desin dikkat etmen lazım konuşurken. Bu insanlar oyundan memnun değil senden daha ciddi bir uygulama bekliyor. Uganda değil burası. Bir antrenör 6 ila 8 hafta arasında bir takıma hakim olur. Ben teknik adam olarak nereye gittiysem bu 8 haftayı geçmez. Yabancı olduğu için adapte olamıyorsan, işini doğru yapamıyorsan ülkende kal.
KENDİNİ KANDIRMA
Pereira'nın söyledikleri, bir Türk antrenör olarak canımı sıktı. Konuşma sırasında saygıyı kaybediyor bazen. Siz tenis maçı seviyorsunuz diyor. Bir o kalede bir bu kalede. Türkiye'de kimse böyle oynamıyor, kendini kandırma, hepimiz bunu biliyoruz ve kimse senden bunu beklemiyor. Ama sen büyük takımsan hep ilerde oynaman lazım. Fener'in Konya karşısında ilk yarım saatte şutu yok bana neden bahsediyor.
BU MİLLET FUTBOL İSTİYOR
Bana puan cetvelindeki sıralamadan bahsediyor, FB takımı tarihinde zaten 3.lükten aşağı zaten çok az düşmüş. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş düşmez hiçbir zaman oralardan. Fenerbahçe takıma yapılan eleştiriler lig sıralamasıyla ilgili değil ki. Bunu anlamıyor. Bu millet senden futbol bekliyor futbol. Avrupa'dan geldin herkese ders vermeye kalkıyorsun o zaman sen çok biliyorsan bu futbolu sen öğret bize de hepimiz öğrenelim.
BU MU SENİN UYGULAMAN?
Ben Pereira ile Fenerbahçe yönetiminin arasının çok iyi olduğunu düşünmüyorun. Ersun Hoca'nın adı geçiyordu geçen haftalarda. Fenerbahçe yönetimi, Ersun hoca şampiyon yaptı gönderdiler. Ne suçu vardı o zaman bu adamcağızın. Zaten duyuyoruz hep birşeyler. Bana göre Fenerbahçe bu işi bitirmeli, yürümez artık bu adamla. Biz başarıya aç bir ülkeyiz, her takımız başarılı osun istiyoruz, desteklemek istiyoruz ama bu kadar gayrete rağmen performans ortada. Madem sen hoca olarak, futbol kültürü olarak hepimizin önündesin bu mu senin uygulaman diyorum."