comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Akşam Postası 15 Ekim Perşembe

15 Ekim 2015, Perşembe 20:19
Akşam Postası 15 Ekim Perşembe

 FutbolArena, Akşam Postası'nda günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

FutbolArena - Akşam Postası'nda günün en çok konuşulan ve de öne çıkan haberlerini derledik.

15 Ekim Futbol Haberleri 

1- Şenol Güneş'ten şike davasıyla ilgili flaş açıklama

 
Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, gündeme ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.
 
Şenol Güneş, şike süreci ile ilgili, "O döneme hiç girmek istemiyorum.Hukuk, adamlara göre yer değiştiryorsa burada hukuk yoktur zaten.O zaman bir karar verildi ve bu karar doğru denildi.Şimdi başka bir karar verildi bu sefer de bu karar doğru deniliyor.Belki iki sene sonra yine değişecek.O zaman burada adaletten bahsedemeyiz. Hukukta belirsizlik olmaz bir yerde bir cinayet varsa katil vardır, ölü vardır. Burada gereğinin yapılması gerekir,ölünün yerden kaldırılması gerekir" ifadelerini kullandı.
 
2- Barcelona, Van Persie'ye talip
 
Barcelona'nın ara transfer döneminde Van Persie ile ilgilenebileceği öne sürüldü.
 
İspanyol Mundo Deportivo'nun haberine göre; devre arasında tecrübeli ve takıma direkt katkı sağlayabilecek oyuncuların peşinde olan Barcelona'nın hedeflerinden birinin Robin van Persie olduğu yer aldı.
 
3- "Arsenal Oğuzhan'ı almaz"
 
Adı bir süredir eski kulübü Arsenal ile anılan Oğuzhan Özyakup ile İngiliz futbolunu yakından takip eden Edip Adanır açıklamalarda bulundu.
 
İngiliz basınında bu yönde haberler olmadığını belirten Adanır, "Türkiye'de çıkan iddialar İngiliz basını yazmış gibi gösteriliyor. Arsene Wenger, 1 milyon Euro'ya sattığı Oğuzhan'ı 10 milyon Euro'ya alır mı? Niye alsın? Bu haberler yalan" diye konuştu.
 
4- "Hayatımın en önemli golüydü"
 
Galatasaray'ın tecrübeli kaptanı Selçuk İnan, EURO 2016 Avrupa Şampiyonası kapısını aralayan son dakika golü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Frikik olduğunda Arda yanıma geldi, "Paşa dedi eğer uzaksa istersen orta da yapabilirsin, istersen girelim içeri" dedi. 'Sen git, ben orta yapacağım' dedim ama ben inanmıştım çünkü, hissedersiniz ya bu gol olacak dersiniz, o anlardan biriydi benim için ama öyle bir gol oldu ki sonrasında sizlerin de gördüğünüz gibi hepimiz kendimizi kaybettik. Belki de hayatımın en anlamlı golü oldu" dedi.
 
5- Arda Turan'dan önemli başarı
 
Ay-Yıldızlıların en önemli yıldızlarından Arda Turan, elemelerde 53 takımda 1380 futbolcu forma giyerken,kilit pas, ikili mücadele ve dripling performanslarıyla ilk 20'de kendisine yer buldu. 
 
Başarılı oyuncu 42 kilit pas 23 isabet ile 7., 269 ikili mücadele, 83 başarı ile 16. ve dripling değerinde de 49 dripling, 37 başarı ile 20. sıraya adını yazdırdı. 
 
6- Fenerbahçe çift forvetle sahaya çıkacak
 
Pazar günü Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Fernandao mu yoksa Robin van Persie'nin mi ilk 11'de başlayacağı merak konusu oldu.
 
Süper Lig'de son 2 maçını kazanamayan Sarı-Lacivertlilerde Vitor Pereira kararını çift forvetten yana kullanmayı planlıyor.
 
7- "Fatih Terim tüm ligleri takip ediyor"
 
Adanasporlu genç kaleci Hayrullah Mert Akyüz, Türkiye-İzlanda karşılaşması sonrası Adana'ya döndü ve yaşadığı duyguları anlattı.
 
Genç kaleci, “Buradan genç arkadaşlarıma bir önerim olacak. Ben alt ligde oynuyorum diye düşünmesinler. Çalışmalarına devam etsinler ve kendilerini geliştirsinler. Fatih Terim yönetiminde tüm ligler takip ediliyor. Bunun canlı şahidi ben oldum. Bana bu fırsatı tanıyan Fatih hocama teşekkür ederim” 
 
8- Süper Lig'de haftanın hakemleri açıklandı
 
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanacak maçlarda görev alacak hakemler belli oldu.
 
Galatasaray - Gençlerbirliği maçında Çağatay Şahan, Kayserispor - Fenerbahçe maçında Mete Kalkavan, Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçında ise Alper Ulusoy düdük çalacak.
 
9- Neymar'ın başı dertte
 
Brezilya'nın spor gazetesi O'Globo, Santos Kulübü'nün Barcelonalı futbolcu Neymar'ın 6 ay futboldan men edilmesi için FIFA'ya başvurduğunu ileri sürdü.
 
Mayıs 2013'te Santos'tan Barcelona'ya gelen Neymar'ın transferindeki gerçek değerin ortaya çıkmasından sonra Brezilyalı futbolcuyu "sözleşmesindeki maddeleri yerine getirmemekle" suçlayan Santos Kulübü'nün, bu kez itirazını FIFA'ya yaptığı belirtildi.
 
10- Ürdün Prensi FIFA başkanlığına aday
 
Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, 26 Şubat 2016'da gerçekleştirilecek FIFA başkanlık seçimi için resmi adaylık başvurusunu yaptı. 
 
Ali bin el-Hüseyin, "FIFA'nın bünyesinde birçok iyi ve dürüst insan çalıştığına dair görüşümü asla kaybetmedim. FIFA'da yaşanan bir liderlik krizidir. Bu organizasyona inanıyorum. Birlikte onu yeniden büyüteceğiz" dedi.

11- Pınar Karşıyaka'dan müthiş başarı

Tarihinde ilk kez Euroleague turnuvasına katılmayı başaran Pınar Karşıya evinde ağırladığı İspanyol devini 71-62 mağlup etti.
 
Muhteşem taraftarının desteğini arkasına alarak Barcelona karşısında zaman zaman farkı açan Karşıyaka ekibi maç sonunda kazandığı zaferle büyük sevinç yaşadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!