comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vitor Pereira'yı bekleyen kritik karar

04 Ekim 2015, Pazar 10:31
Vitor Pereira'yı bekleyen kritik karar

Portekizli teknik adamın, Akhisar maçındaki forvet tercihi çok merak ediliyor.
 

FutbolArena – Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak. Galatasaray'ın aldığı galibiyetle liderliği rakibine kaptıran sarı-lacivertliler için bu mcüadelede galibiyetten başka bir seçenek bulunmuyor.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira sezon öncesi hazırlık maçlarında takımını çift forvetle sahaya sürmüştü. Sezonun ilk resmi mücadelelerinde de bu dizilişten vazgeçmedi. Sow'un satılmasının ardından Portekizli teknik adam değişikliğe gitmişti. Avrupa Ligi'ndeki Atromitos ve ligdeki Antalyaspor maçlarında Fernandao ve Van Persie ilk 11'deydi ama takım 4-4-2 yerine 4-3-3 sistemiyle sahadaydı. Kasımpaşa maçıyla birlikte ise Fernandao ile Van Persie'den birisi yedek kalmaya başladı.

Van Persie mi? Fernandao mu?
 
Portekizli teknik adam ileri uçta hangi ismi kullansa eleştiri aldı. Molde mağlubiyeti sonrası Van Persie'yi yedeğe çekti ama Hollandalı yıldız o maçın ardından ligde Bursaspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında kulübeden oyuna girip golünü attı. Celtic mücadelesinde ise bu defa Van Persie ilk 11 başladı, Fernandao oyuna sonradan dahil olup rakip fileleri iki defa havalandırdı. Vitor Pereira maçın ardından: "İki forvetle çıktığımız maçlar da olacak." açıklamasını yaptı.
 
Fernandao'nun Celtic karşısındaki performansı, Van Persie'nin de ligde son dönemde attığı goller nedeniyle Vitor Pereira'nın Akhisar karşısında iki forvetini de ilk 11'de sahaya sürme ihtimali yüksek olarak gösteriliyor. 4-3-3 sisteminde kanatlarda oynayan Markovic'in tedavisinin devam etmesi, onun alternatifi konumuna gelen Volkan Şen'in de sakatlığı nedeniyle durumunun belirsiz olması Vitor Pereira'yı bu tercihi yapmaya iten sebepler arasında.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!