comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vitor Pereira, İskoçları şaşırttı!

02 Ekim 2015, Cuma 12:32
Vitor Pereira, İskoçları şaşırttı!

Portekizli teknik adamın Celtic maçında Ba'yı oyuna sokması bazı kesimlerce şaşkınlıkla karşılandı.

FutbolArena – UEFA Avrupa Ligi'nde grup turundaki ikinci maçında Fenerbahçe deplasmanda Celtic ile karşılaştı. 2-0 mağlup duruma düşen temsilcimiz Fernandao'nun golleriyle sahadan 2 -2'lik beraberlikle ayrıldı.
 
Fenerbahçe'nin 48. dakikada skoru 2-2'ye getirdiği karşılaşmanın 79. dakikasında Vitor Pereira, Meireles'in yerine stoper Abdoulaye Ba'yı oyuna soktu. O anda zaten Bruno Alves ve Kjaer sahadaydı. Fenerbahçe kalan süreyi üç stoperle oynadı. Britanya adasında maçı yayınlayan BT Sport kanalının yorumcusu bu tercihe çok şaşırdı. İskoç yorumcu: “Celtic gibi tek forvetle oynayan bir takıma karşı üçüncü stoperin oyuna sokulmasına şaşırdım” değerlendirmesini yaptı. Celtic Teknik Direktörü Deila, maçın son bölümlerinde sahadaki tek forveti Griffiths'i de çıkarıp yerine orta saha oyuncusu Armstrong'u soktu.
 
Karşılaşmanın ardından Vitor Pereira'ya üçüncü stoperi oyuna neden soktuğu soruldu. Portekizli teknik adam bu soruya: “Oyunu daha geniş alanlara yayıp, bekleri hücuma çıkarıp, yapacağımız ortalarda bu stoperleri kullanmak istedik. Ayrıca Celtic deplasmanındayız. Rakip son bölümde hücum ederken yüksek topları çok kullanacaktı. Savunmada da buna önlem almak istedik.” yanıtını verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!