comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Sonraki turda Beşiktaş ile Fenerbahçe eşleşebilir

27 Ocak 2015, Salı 23:20
Sonraki turda Beşiktaş ile Fenerbahçe eşleşebilir

Türkiye Kupası'nda E Grubu'ndaki Fenerbahçe ile F Grubu'ndaki Beşiktaş'ın üst tura çıkmaları halinde birbiriyle eşleşme ihtimali yüksek.

FutbolArena - Türkiye Kupası'nda E Grubu'ndaki Fenerbahçe ile F Grubu'ndaki Beşiktaş'ın üst tura çıkmaları halinde birbiriyle eşleşme ihtimali yüksek.  

Türkiye Kupası'nda statüye göre 8 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar çapraz eşleşme ile birbiriyle eşleşecek. E Grubu'ndaki Fenerbahçe'nin, F Grubu'ndaki Beşiktaş ile eşleşme ihtimali bulunuyor.
F Grubu'nda 2. sıradaki Rizespor'un liderliği garanti. Üst tur için Rize maçında alacağı 1 puanın yeterli olacağı Beşiktaş turu geçerse grubu kesin olarak 2. tamamlayacak. 

Bu durumda iş E Grubu'ndaki Kayseri'de bitiyor. Çünkü Fenerbahçe ile Kayseri o grupta aynı puana sahip ve Kayseri rakibinden ikili averajda önde. Daha da ilginci Fenerbahçe'nin maçını Kayserispor'dan önce oynayacak olması. Bu durumda Fenerbahçe galip gelir ve 11 puanla üst turu garantilerse Kayserispor, F Grubu'ndan gelecek rakibi kendisi seçebilecek. 

Kayserispor eğer kendi maçını kazanırsa F Grubu'nu 2. tamamlayan Beşiktaş ile eşleşecek ama Kayseri galibiyet değil yenilgi alırsa bu durumda rakibi diğer grubun lideri Rize olacak. 

Kayseri'nin bu durumda Rize'yi rakip olarak seçme ihtimali yüksek olduğu için Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nda üst turda eşleşme ihtimali oldukça fazla. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!