comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea taraftarının Diego Costa endişesi

03 Ağustos 2015, Pazartesi 17:31
Chelsea taraftarının Diego Costa endişesi

Costa'nın yokluğunda Chelsea taraftarları endişeli.

FutbolArena Dış Haberler - Chelsea dün oynanan Community Shield Kupası maçında ezeli rakibi Arsenal karşısında 1-0'lık mağlubiyet aldı. Bu müsabaka öncesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında Chelsea menajeri Jose Mourinho, santraforları Diego Costa'nın maç saatine yetişeceğini söylemişti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Costa kadroda yer alamadı.
 
Durum böyle olunca da ilk 11'de Loic Remy başladı. Beklenildiği üzere silik bir performans sonrası 2. yarı yerini yeni transfer Radamel Falcao'ya bıraktı.
 
Falcao, Remy'ye göre çok daha hareketli idi ve özellikle hava topları ile dağıttığı paslarda etkiliydi ancak henüz hazır olmayan Falcao'nun da ilerleyen dakikalarda Arsenal savunması arasında kaybolduğunu gözlemledik.
 
Durum böyle olunca akıllara doğrudan Chelsea'nin bu sezon Premier Lig'de oynayacağı ilk müsabaka olan Swansea City maçı geldi. Forvet hattında an itibariyle böylesine bir sıkıntı söz konusuyken, konuya dair mikrofonlar Mourinho'ya uzatıldığında, "Costa'nın Swansea maçına yetişip yetişmeyeceğini bilmiyorum. Siz belki de yalan söylediğimi düşünüyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Çok değil, 2 gün önce bizimle antremanlara çıkan ve Arsenal karşısında oynayacağından yola çıkarak taktik geliştirdiğim Costa söz konusu maçta oynayamadı. Bu yüzden de bundan sonra Costa'nın sağlık durumuna dair bir soru sorduğunuzda yanıt vermemeyi tercih edeceğim. İlla ki bir yanıt isterseniz, belki oynar belki oynamaz diyeceğim." şeklinde konuştu.
 
2014-2015 sezonunda Costa 2085 dakikada 20 gol atarken, Remy 668 dakikada 7 gol atmıştı. Geçtiğimiz sezonu Manchester United'ta kiralık geçiren Falcao ise 1287 dakikada 4 gol atmıştı.
 
Yine geçtiğimiz sezonu baz aldığımızda, Costa öldürücü şutları, arkadaşlarına indirdiği kafa topları ve pas alışverişleri ile diğer 2 oyuncuya göre çok daha etkiliydi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!