comScore

Chelsea Chelsea

Hernan Crespo: 'Radamel Falcao Bir Dönemin En İyi Santraforuydu'

25 Temmuz 2015, Cumartesi 00:06
Hernan Crespo: 'Radamel Falcao Bir Dönemin En İyi Santraforuydu'

Arjantinli efsane golcü Hernan Crespo'dan Falcao ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi

FutbolArena Dış Haberler - Chelsea'nin 2005-2006 sezonu Premier Lig Şampiyonu olduğu dönem 30 lig maçında 10 gollük katkı sunan Hernan Crespo'dan Radamel Falcao transferine dair çarpıcı açıklamalar geldi.
 
Porto'da 51 maçta 41 gol, Atletico Madrid'te 68 maçta 52 gol, Monaco'ya transfer olduğunda da 20 maçta 11 gol atan, ülkesinin 16 sene sonra katıldığı 2014 Dünya Kupası öncesi elemelerde ise tam 9 gollük katkı sunan Falcao, Monaco forması altında çıktığı Fransa Kupası maçında Türk asıllı stoper Soner Ertek tarafından sol dizine çok sert bir darbe almış ve aylarca yeşil sahalardan uzak kalmıştı. Yine bu sakatlığı yüzünden 2014 Dünya Kupası kadrosunda da yer alamamıştı. 

29 yaşındaki golcü 2014-2015 sezonunda Manchester United'a kiralanmıştı ancak istenilen performansı sergileyememiş ve sezon sonu United ile yollarını ayırmıştı.
 
2000 senesinde 40 milyon Sterlin'lik bonservis bedeliyle dünyanın en pahalı oyuncusu ünvanını kazanan Crespo'nun ısrarla vurguladığı konu Falcao'nun dizinden geçirdiği o büyük sakatlık.

Crespo'nun Falcao'ya dair açıklamaları şu şekilde;
 
"Radamel Falcao geçirdiği ciddi diz sakatlığı sonrası eski Falcao değil. Sakatlık öncesi ve sonrasındaki Falcao arasında dağlar kadar fark var. Sakatlığı öncesi bence dünyanın en iyi santraforu idi. Şimdi ona oldukça fazla güvenen ancak forma verme konusunda oldukça titiz olan bir menajer ile başlayacağı Chelsea macerasında işi hiç de kolay olmayacak. "

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!