comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Slaven Bilic'ten Şenol Güneş itirafı!

31 Ocak 2016, Pazar 11:58
Slaven Bilic'ten Şenol Güneş itirafı!

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic verdiği röportajda birçok konuyu aydınlattı. 

FutbolArena - İngiltere Premier Lig'inde West Ham United'ın çalıştıran Slaven Bilic, bu sezon takımının formuyla dikkat çekiyor. Geçen iki senede Beşiktaş'ı çalıştıran ve birçok hatıra ile İngiltere'nin yolunu tutan Bilic, Hürriyet gazetesine bir röportaj verdi. 

Türkiye'de oynayan İngiltere'de de oynayabilir! 


Premier Lig'de Türkiye'den oynayabilecek oyuncular var mı sorusuna Slaven Bilic, "Tugay Kerimoğlu ve Emre Belözoğlu gibi oyuncular zaten oynadılar. Bir futbolcu Türkiye'de iyi oynuyorsa ve en önemlisi de fitse, dünyanın her yerinde oynar" şeklinde cevapladı. Bilic ayrıca "Beşiktaş, Premier Lig'de olsa Şampiyonluğa yürüyebilir mi?" sorusuna da "Evet, bence Beşiktaş, Premier Lig'de de gayet iyi iş çıkarabilecek bir takım" cevabı verdi.
 

Beşiktaş'ta daha iyi bile oynuyorduk ama belki de şansım döndü?

 
Slaven Bilic, West Ham United'taki başarısıyla ilgili olarak, "Aslında ben Beşiktaş'ta da aynı şekilde çalışıyordum ve aynı sistemle hazırlanıyordum. Hatta İstanbul'daki maçlarda buradakilerin bazılarından daha iyi bile oynuyorduk. Ancak belki de şansım dönmüştür" ifadelerini kullandı.

 

Bilic en büyük eksiğini açıkladı

 
Türkiye'deki şanssızlığının 'oyuncularının çok sık kırmızı kart görmüş' olabileceği ile ilgili bir soruya "O, sebeplerden yalnızca biri. Geriye dönüp baktığımda, oyuncuları maçlarda yeterince rahatlatamamamın mağlubiyetlerin en önemli nedeni olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda da kendimden başka kimseyi suçlayam." dedi. 

 

Slaven Bilic, Şenol Günüş hakkında ne dedi?

 
Beşiktaş'ın şimdiki teknik direktörü Şenol Güneş hakkında da konuşan Bilic, "Hem başkan arkadaşım olduğundan hem de takımın iki sene boyunca teknik direktörlüğünü yaptığımdan dolayı Şenol Güneş konusunda Fikret Bey bana danıştı. Şenol Güneş'in adını duyar duymaz da “Bence bu iş için en iddialı isim o” dedim. Ayrıca “yabancı bir hoca” olarak dikkat çekmek istediğim bir konu var; son 5-6 yıldır şampiyonluk kazanmış takımların hocalarına bakarsan hepsi Türk. Galiba yabancı teknik direktör olmak Türkiye'de çok büyük dezavantaj haline geldi." şeklinde konuştu.
 
 

Slaven Bilic'in şampiyonluk adayı kim?

 
"Sence üç büyüklerden hangisi şampiyonluğu göğüslemeye daha yakın?" sorusuna "Yarışın Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında geçeceğine inanıyorum. Galatasaray'ın şampiyonluğu alması ise tam anlamıyla bir mucize olur." diyen Bilic "Fenerbahçe'de çok yıldız oyuncu var belki ama takım benliklerini kaybettiklerini görüyorum. Emre'nin yokluğu, Caner Erkin'in geçen seneki performansından uzak oluşu, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'lı grubun dağılmasına yol açtı. Beşiktaş'ın ise 1-2 oyuncuya ihtiyacı vardı ve bu sorunu çözdüler. Ayrıca bu yıl yine evlerinde oynamasalar bile bizim zamanımızdaki gibi başka şehirlere gitmek zorunda değiller. Uzun lafın kısası bir Beşiktaş taraftarı olarak Beşiktaş'ın bu sene şampiyon olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

 

Bilic, Emre Belözoğlu ve Arda Turan hakkında konuştu

 
Emre Belözoğlu'nu affedip affetmediğiyle ilgili bir soruya, "Emre bana ne yaptı ki affedeyim?" diyen Bilic "Maç sırasında olağan şeylerdi. Emre bana affetmemi gerektirecek hiçbir şey yapmadı. O “Bay Fenerbahçe”dir. Onun futboluna saygım ve sevgim var." şeklinde konuştu.
 
Son olarak Arda hakkında da görüş bildiren Bilic, "Arda kesinlikle çok parlak bir oyuncu. Galatasaray'da kalsaydı da başarılı olurdu tabii ama Atletico Madrid'de olgunlaşıp, kelimenin tam anlamıyla bir “adam” haline geldi. Eh sonuç zaten ortada, şimdi de Barcelona gibi bir takımda oynuyor." dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!