comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş transfer haberleri (28 Ocak 2016)

28 Ocak 2016, Perşembe 16:25
Beşiktaş transfer haberleri (28 Ocak 2016)

Beşiktaş ile ilgili bugün basında çıkan transfer haberlerini sizler için derledik.

Beşiktaş Transfer Haberleri - Spor Toto Süper Lig'de maç eksiğiyle 41 puanda 2. sırada yer alan Beşiktaş 3 transferi açıkladı. Siyah beyazlılar için bugün basında hangi transfer haberleri çıktı?


28 Ocak Perşembe Beşiktaş transfer haberleri


Beşiktaş Aras Özbiliz ve Alexis Delgado ile resmi sözleşme imzaladı


Ara transfer döneminin flaş takımı Beşiktaş, yeni transferleri Alexis Delgado ve Aras Özbiliz ile işi resmiyete döktü.
Spartak Moskova'ya 1.3 milyon Euro bonsevis bedeli ödeyen Beşiktaş, Aras Özbiliz ile 4,5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Beşiktaş Getafe'den transfer edilen Alexis Delgado ile de 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.  

Rayo Vallecano'ya kiralık olarak gönderilen Aras Özbiliz, sezon sonunda Beşiktaş'ın kadrosuna katılmış olacak.

Beşiktaş, Spartak Moskova'dan transfer ettiği Aras Özbiliz'i sezon sonuna kadar Rayo Vallecano'ya kiralamak için görüşmelere başlandığını açıkladı.  

Beşiktaş'ın Aras Özbiliz açıklaması;

"Profesyonel futbol takımımız oyuncusu Aras Özbiliz'in kiralanması konusunda Rayo Vallecano Madrid kulübü ile görüşmelere başlanmıştır."

Aras Özbiliz ve Alexis Delgado ne kadar kazanacak?


Beşiktaş, Aras Özbiliz ve Alexis Delgado'yu transferini açıkladı ancak oyunculara ödeyeceği parayı KAP'a bildirmedi.

Siyah-beyazlı kulüp tıpkı Fenerbahçe'nin sezon başından itibaren yaptığı uygulamaya geçti. Fenerbahçe, 8 milyon Euro'nun altındki hiç bir transferin mali şartlarını açıklamamıştı.  

Beşiktaş'ta Fenerbahçe gibi bu uygulamaya geçti. Siyah-beyazlı kulüp bundan sonra belirli bir bedelin altındaki transferlerin detaylarını açıklama zorunluluğunda olmayacak. Beşiktaş bu nedenle Aras Özbiliz ve Alexis Delgado'nun maaşlarını açıklamadı.

Beşiktaş Aras Özbilizi neden kiraladı?


Beşiktaş'ın sürpriz bir şekilde kadrosuna kattığı Aras Özbiliz'i hemen İspanya takımlarından Rayo Vallecano'ya kiralaması akıllarda soru işareti bırakmıştı. Fakat konuyla ilgili asıl gerçek gün yüzüne çıktı.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; 25 yaşındaki futbolcunun, İspanyol temsilcisiyle, Beşiktaş'a ‘Evet' demeden kiralık olarak el sıkıştığı ve bu durumdan dolayı teknik direktör Şenol Güneş'in kararıyla değil zorunlu olarak bu takıma sezon sonuna kadar gönderildiği ortaya çıktı.

Alexis Delgado'dan Beşiktaş açıklaması


İspanya La Liga'nın Getafe kulübünden Beşiktaş'a transfer edilen Alexis Delgado ile 2.5 yıllık sözleşme imzalandı. BJK TV'ye konuk olarak sorularını yanıtlayan 28 yaşındaki stoper oyuncusu Alexis Delgado, ilk açıklamalarında mutlu olduğunu ifade etti.  

İşte Beşiktaş'ın yeni transferi Alexis Delgado'nun ilk sözleri:

"İlk teklifin ardından Beşiktaş bir hafta içinde yeni bir teklif sundu. Beşiktaş'ta oynamamın hoş olacağını düşünerek kabul ettim. Uzun yıllar İspanya'daydım. Evimim dışına çıktım ama mutluyum. Beşiktaş'ı daha önceden de takip ediyordum. Gözüm üstlerindeydi. Havalimanındaki karşılaşamadan çok etkilendim. Beşiktaş savunmak için savaşacağım. Birçok dövmem ve her birinin özel anlamları var. 2 numaralı formayı giymek istiyorum. Sezon sonunda şampiyonluk görmek istiyorum. Bu yolda çok çalışacağım ve alçakgönüllü olacağım."

Jose Sosa, Beşiktaş'tan ayrılıyor mu?


Sezon başında ve devre arasında Arjantin'den talipleri olan Jose Sosa takımda kalmayı tercih etti. Süper Lig'de ilk yarının son haftalarında önemli katkılar sağlayan Sosa'nın yönetimden zam istediği ifade edildi.

Sabah'ın haberine göre; Sezon başı Estudiantes'e devre arası ise River Plate'e gitmek isteyen Arjantinli oyuncu, olumlu yanıt alamayınca, "Sneijder ve Diego'nun 3.5 milyon Euro aldığı yerde ben onların yarısından bile az paraya oynuyorum, bana zam yapın. Yeni bir sözleşme yapalım" talebiyle yönetime gitti.    

Sosa'nın bu sözleri yönetimi kızdırdı. Tecrübeli futbolcunun uyarılacağı öğrenildi. Yıllık 1.6 milyon Euro garanti ücret alan Jose Sosa, Mario Gomez (3.5 milyon Euro) ve Ricardo Quaresma'dan (1.7 milyon Euro) sonra Beşiktaş'ın en çok kazanan üçüncü futbolcusu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!