comScore

Barcelona Barcelona

UEFA Süper Kupa'nın sahibi Barcelona!

12 Ağustos 2015, Çarşamba 00:22
UEFA Süper Kupa'nın sahibi Barcelona!

Barcelona, UEFA Süper Kupa'da Sevilla'yı uzatmalara giden maçta 5-4 yenerek kupayı müzesine götürdü.

FutbolArena - Barcelona, Tiflis'de UEFA Süper Kupa 2015'te Sevilla'yı normal sürede 4-4 biten karşılaşmada uzatmalarda bulduğu golle 5-4 yenerek tarihinde 5. kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Maçın özeti
Adeta gol düellesu şeklinde geçe maçta Sevilla Ever Banega'nın 3. dakikadaki frikik golüyle 1-0 öne geçti. Barcelona bu gole 7. dakikada Lionel Messi'nin frikik golüyle yanıt verdi.

Dakikalar 16'yı gösterdiğinde Lionel Messi bir kez daha frikikten golünü atarken durumu da 2-1'e getirdi.

Karşılıklı gol pozisyonlarıyla geçen ilk yarı Rafinha'nın 44. dakikadaki golüyle Barcelona'nın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Sevilla'nın geri dönüşü

İkinci yarıda ise gol düellesu devam etti. Luis Suarez'in 52. dakikadaki golüyle Barcelona farkı 3'e çıkartarak durumu 4-1 yaptı.  

Bu gole Sevilla'nın yanıtı 57. dakikada Reyes ile geldi. Bu golden sonra oyundan düştüğü gözlenen Barcelona, Gameiro ve Konoplyanka'nın gollerine engel olamayınca maçta normal süre 4-4 eşitlikle sonlandı.

Uzatma devrelerinde akılalmaz fırsatlar kaçıran her iki takımın mücadelesi nefesleri kesti. Barcelona 115. dakikada Lionel Messi'nin kullandığı serbest vuruş sonrası Pedro'nun attığı golle karşılaşmayı 5-4 kazanarak kupayı 5. kez müzesine götürdü.

Barcelona'ya ebedi kupa

Barcelona bu akşam Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te oynanan karşılaşmada Sevilla'yı yenerek UEFA Süper Kupası'nı kazandı. Bu Katalan ekibinin toplamda 5. kupası oldu. 
 
UEFA kuralları gereği normalde Süper Kupa'yı kazanan takıma verilen orijinal kupa ertesi yıl geri alınıyor ve yerine replika kupa veriliyordu. Kupayı 5. kez kazanan Barcelona, kupanın orijinalini almaya hak kazandı.

Barcelona - Sevilla maçı tarihe geçti

UEFA Süper Kupa'da Barcelona ve Sevilla karşılaşmasının normal süresi 4-4 eşitlikle bitti. Bu skor Süper Kupa tarihinin en gollü maçı olarak tarihe geçti. UEFA Süper Kupa'da Barcelona - Sevilla maçından önceki en gollü final 1997 yılında oynanmıştı. 7 gol atılan karşılaşmada Juventus PSG'yi 6-1 ile geçmişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!