comScore

Arsenal Arsenal

Tottenham Hotspur - Arsenal derbisinin tüm detayları! - Premier Lig Haberleri

04 Mart 2016, Cuma 19:43
Tottenham Hotspur - Arsenal derbisinin tüm detayları! - Premier Lig Haberleri

Premier Lig'in kaderini belirleyecek dev derbiye dair tüm ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

FutbolArena - Premier Lig'de bu sezon kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi yaşanıyor. Tam 4 takımın 28. haftaya şampiyonluk yarışına ortak olarak girdiği hafta içi mesaisinde, söz konusu 4 takımın 4'ü de galip gelemedi. 

 

Premier Lig'de şampiyonluk yarışı

Salı akşamı lider Leicester City kendi sahasında West Bromwich Albion karşısında direkleri dövdüğü maçtan 2-2'lik sonuçla ayrılınca çarşamba akşamı maçı olan diğer 3 takım da salı gecesini muhtemelen uykusuz geçirdi. Buna karşın çarşamba akşamı o kadar büyük sürprizler yaşandı ki, Premier Lig neden bu kadar zorlu ve bir o kadar fazla sevilen bir lig, bunu bir kez daha anlamış olduk. Çarşamba akşamı Arsenal kendi sahasında öne geçtiği ve farkı açacak fırsatları da yakaladığı Swansea City karşısında 1-2 yenilirken, Tottenham Hotspur deplasmanda West Ham Derbisi'nde 1-0, Manchester City ise birkaç gün önce penaltı atışları sonrası İngiltere Lig Kupası'nı elinden kaptığı Liverpool deplasmanında 3-0 mağlup oldu.

Bu sonuçların ardından 28. hafta sonunda Leicester City 57, Tottenham Hotspur 54, Arsenal 51, 1 maçı eksik olan Manchester City ise 47 puanla ilk 4'te sıralanmış oldu.

 

Arsenal'de kaleci krizi!

Arsenal'ın bu yaz kadrosuna kattığı tek isim olan ve Arsenal adına bu sezon fazlasıyla başarılı işlere imza atan 33 yaşındaki başarılı file bekçisi Petr Cech son lig maçında sakatlanmıştı. Swansea City karşısında 90 dakikayı tamamlamasına rağmen Petr Cech'in 3-4 hafta kadar yeşil sahalardan uzak kalacağı bilgisi geldi. Bu da zorlu ve oldukça önemli olan Tottenham Hotspur deplasmanında kaleyi David Ospina'nın koruyacağı anlamına geliyor.

David Ospina tecrübesiz bir file bekçisi değil ancak bu sezon görev aldığı birkaç maçta kalede hiç güven vermedi. Özellikle Londra'da oynanan ve Arsenal'ın 3-2 kaybettiği Uefa Şampiyonlar Ligi maçında Olympiakos karşısında sergilediği performans tam anlamıyla bir hüsrandı.

Petr Cech'in bu sezon Premier Lig'de ilk kez bir maçı kaçıracağı bu zorlu fikstür öncesi Arsenal cephesindeki en büyük endişe Çek kalecinin olmayışı... Kalede bu sıkıntı yaşanırken, savunmanın sigortası stoper Laurent Koscielny de sakatlığından ötürü bu maçta forma giyemeyecek.

 

Arsenal'in şampiyonluk stresi

Arsene Wenger adına Premier Lig'de haftalar ilerledikçe sezonun anlamı çok daha fazlalaşmaya başladı. Yaz transfer dönemindeki tutumuna rağmen yeni yıla şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak giren Arsenal, 2016'ya gol averayı farklıyla da olsa lider olarak girmişti.

İniş çıkışların olduğu ocak ayının ardından 14 Şubat günü 2. yarının hemen başında 10 kişi kalan Leicester City karşısında oldukça zorlanmasına rağmen 2-1 galip gelen Arsenal, maçın sonunda lider Leicester City ile arasındaki puan farkını 2'ye indiriyordu.

Ancak bu kritik galibiyet sonrası 2 Premier Lig, 1 İngiltere Federasyon Kupası, 1 Uefa Şampiyonlar Ligi maçından galibiyet çıkaramayan Arsenal adına özellikle oynanan 2 Premier Lig maçından da mağlubiyetle ayrılmaları ciddi hayal kırıklığı yarattı.

Durum böyle olunca da 12 senedir hasretle beklenilen Premier Lig Şampiyonluğu'nun bütçesi, kadro derinliği, imkanları oldukça kısıtlı olan sürpriz aday Leicester City yahut ezeli rakip Tottenham Hotspur'a kaptırılma riski Arsene Wenger üzerindeki baskıyı oldukça arttırdı. Bu baskının yanı sıra son günlerde Arsene Wenger ismi üzerinde oldukça sert tartışmalar ve eleştiriler yaşanmakta.

 

Tottenham'ın gençlik ateşi

Hazır Tottenham Hotspur demişken, Kuzey Londra temsilcisinin mart ayına geldiğimiz an itibariyle hem fiziksel olarak yorgunluk belirtileri göstermeye başladığı hem de üzerlerindeki baskıyı kaldıramadıklarını rahatlıkla gözlemlemeye başladık.

Tottenham Hotspur için Mauricio Pochettino gibi genç ve vizyonu olan bir menajerleri olduğunun yanı sıra birbirinden kaliteli birçok genç oyuncunun yer aldığu bir kadroya sahip olduğu da söylenebilir.

Tottenham Hotspur'ın bu sezonki yaş ortalaması 24 sene, 295 gün olarak dikkat çekiyor.

Premier Lig'de ilk 11'ler ve en az 6 maç forma şansı bulan oyuncular baz alındığında en genç kadrolar hangi takımlara ait?

Takım Adı - Sene - Gün
Tottenham - 24 - 295
Liverpool - 25 - 267
Newcastle - 25 - 364
Man Utd - 26 - 57
Southampton - 26 - 287

Ancak aynı Tottenham Hotspur için Premier Lig'de şampiyonluk yarışını sonuna dek sürdürebilecek fizik güce ve özellikle bu baskıyı, stresi kaldırabilecek kapasitede bir kadro ve oyuncu yapısına sahipler demek bir hayli zor gözüküyor. 

Gerçi lider Leicester City ile kıyaslandığında kadro yapısı, tribün gücü gibi birçok konuda çok daha üstün olduklarını da söylemek mümkün ancak Tottenham Hotspur'ın bu zorlu şampiyonluk yarışının yanı sıra Uefa Avrupa Ligi'nde de yoluna devam ettiğini hatırlatmak isteriz. Bu da onlar adına yükün biraz daha fazla olması anlamına geliyor.

 

Tottenham Hotspur'un, Arsenal maçı öncesi eksikleri

Şampiyonluk yolunda tam anlamıyla 6 puan değerinde olan bu zorlu Kuzey Londra Derbisi öncesi ev sahibi Tottenham Hotspur cephesinde stoper Jan Vertonghen harici önemli bir eksik bulunmuyor. Belçikalı stoperin yerine yazın transfer edilen ancak ligin ilk yarısında hiç forma şansı bulamayan ancak Jan Vertonghen'in sakatlığı sonrası düzenli forma şansı bulmaya başlayan 23 yaşındaki Avusturyalı Kevin Wimmer oynayacak.

 

Arsenal'in Tottenham Hotspur maçı öncesi eksikleri

Konuk Arsenal'de ise sakat oyuncular listesi bir hayli iç karartıcı. Kaleci Petr Cech ve stoper Laurent Koscielny'nin eksikliği fazlasıyla hissedilecek. Bu 2 kritik ismin yanı sıra sezonun en başarılı isimlerinden orta saha oyuncusu Santi Cazorla ve tam da formunu bulmaya başlamışken sakatlanan hücum silahı Alex Oxlade-Chamberlain de eksikliği fazlasıyla hissedilecek bir diğer 2 isim olarak göze çarpıyor.

 

Tottenham ve Arsenal'in birebir istatistikleri

* Premier Lig'de takvimler 1 Ocak yani yeni yılı gösterdikten sonra oynanan, daha da açmak gerekirse, Premier Lig'de artık taşların iyice yerine oturduğu dönemlerde oynanan Tottenham Hotspur - Arsenal Kuzey Londra Derbileri'nde Tottenham Hotspur bugüne dek yalnızca 5 kez puan durumunda Arsenal'ın üzerinde yer alabildi.

* Tottenham Hotspur rakibiyle kendi sahasında oynadığı son 7 Premier Lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken, bu 7 maçta yalnızca 1 kez sahadan mağlup ayrıldı.

* Arsenal'ın Premier Lig'deki son 6 White Hart Lane ziyaretinde de rakip ağlara attığı gol sayısı, 2 ve üzerine çıkamadı. Hatta bu 6 maçta da Arsenal hep 1 gol attı.

 

Tottenham Hotspur istatistikleri: 

* Premier Lig'de 6 maç üst üste galip gelmişlerdi ancak 7. maçta West Ham United'ı geçemediler.

* Kendi sahalarında oynadıkları son 5 Premier Lig maçında yalnızca lider Leicester City karşısında mağlubiyet tattılar ve kalan 4 maçı da kazanmasını bildiler.

* Harry Kane'in Arsenal karşısında 2 Premier Lig maçında 3 golü var. Aynı Harry Kane, 17 Londra Derbisi'nde 13 gole imza attı.

 

Arsenal istatistikleri:

* Son 3 resmi müsabakalarını da kaybettiler. Eğer bu maçtan da yenilgi ile ayrılacak olurlarsa, 2002'den bu yana ilk kez 4 resmi maç üst üste kaybetmiş olacaklar.

* Premier Lig'de oynadıkları son 8 deplasman maçından yalnızca 2 galibiyet çıkarabildiler. Bu 8 maçın 3'ünde yenildiler, 3'ünde ise berabere kaldılar.

* Son lig maçında 2 kez direğe takılan Arsenal'ın hücum silahı Alexis Sanchez, Premier Lig'de tam 11 maçtır gol atamıyor.


Tottenham Hotspur ve Arsenal'in son 5 resmi maçı nasıl sonuçlandı?

West Ham 1-0 Tottenham Hotspur 
Tottenham Hotspur 2-1 Swansea City
Tottenham Hotspur 3-0 Fiorentina
Tottenham Hotspur 0-1 Crystal Palace
Fiorentina 1-1 Tottenham Hotspur

Arsenal 1-2 Swansea City
Manchester United 3-2 Arsenal
Arsenal 0-2 Barcelona
Arsenal 0-0 Hull City
Arsenal 2-1 Leicester City

 

Tottenham Hotspur ve Arsenal'in birbirine karşı oynadığı son 5 resmi maç nasıl sonuçlandı?

Arsenal : 1 v Tottenham Hotspur : 1 - Premier Lig (08/11/15)

Tottenham Hotspur : 1 v Arsenal : 2 - Lig Kupası (23/09/15)

Tottenham Hotspur : 2 v Arsenal : 1 - Premier Lig (07/02/15)

Arsenal : 1 v Tottenham Hotspur : 1 - Premier Lig (27/09/14)

Tottenham Hotspur : 0 v Arsenal : 1 - Premier Lig (16/03/14)

 

Tottenham Hotspur'un muhtemel 11'i:

Lloris; Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose; Dier, Dembele; Eriksen, Alli, Chadli; Kane

 

Arsenal'ın muhtemel 11'i:

Ospina; Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Monreal; Ramsey, Coquelin; Campbell, Ozil, Sanchez; Giroud

 

Tottenham Hotspur - Arsenal maçı hangi gün, saat kaçta?

Tottenham Hotspur v Arsenal maçı 5 Mart Cumartesi günü saat 14:45'te oynanacak.

 

Tottenham Hotspur - Arsenal maçı hangi kanalda? Tottenham Hotspur - Arsenal maçı canlı yayınlanacak mı?

Tottenham Hotspur v Arsenal maçı 5 Mart Cumartesi günü saat 14:45'te Lig Tv3 ekranlarından canlı yayınlanacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!