comScore

Mauricio Pochettino'dan şampiyonluk yorumu

29 Aralık 2015, Salı 16:27
Mauricio Pochettino'dan şampiyonluk yorumu

Tottenham Hotspur menajeri şampiyonluk şanslarını değerlendirdi.

FutbolArena - Tottenham Hotspur dün akşam çıktığı Watford maçından 2-1'lik galibiyetle ayrıldıve maç fazlasıyla 3.lük koltuğuna oturdu. Watford'da Nathan Ake 63. dakikadaErik Lamela'ya yaptığı son derece sert hareket sonrası oyundan atılmıştı veuzatmalardaki 3 dakikayı da katarsak, Watford son 30 dakikayı 1 oyuncu eksikoynamıştı.

Bu handikapa rağmen 88.dakikanın ilk saniyelerinde Watford'ın bir topu 1-2 santim ile kale çizgisinebağlı kalarak gol olmadı ve yoğun itirazlar altında dönen o top, SonHeung-min'ın mükemmel vuruşuyla Watford ağlarıyla buluştu.

Bu arada şu ayrıntıyı da belirtmek gerekir, otopun çizgiyi geçip geçmediğini " Gol Çizgisi Teknolojisi " ile anlayabildik.

Bugalibiyet sonrası Tottenham Hotspur bu akşam oynanacak olan ve zirveyi yakındanilgilendiren Leicester City v Manchester City maçına odaklanırken, TottenhamHotspur'ın 43 yaşındaki Arjantinli teknik adamı Mauricio Pochettino'danşampiyonluk yarışına dair önemli açıklamalar geldi.

"Rakamların diline bakarsak şampiyonluk şansımız var. "

Mauricio Pochettino rakamların dilinebaktıklarında şampiyonluk şanslarının olduğunu ancak asıl önemli olan konunun buşekilde çalışmaya devam etmeleri gerektiği çünkü genç bir takım olduklarınıifade etti.

Arjantinli teknik adam sözlerine şu şekildedevam etti ; "Şampiyonluk ihtimalimize dair yorumlar yapacaksak, kadronunderinliğini koruması ve çok fazla çalışmamız, ayrıca her maç bugünkü gibiperformanslar ortaya koymalıyız. 

Liverpool'un birkaç hafta önce 3-0'lıkhezimetle ayrıldığı bu sahadan galibiyet çıkarmak muazzam bir başarı. Kaldı kisaha zemini gerçekten kötüydü ve yediğimiz golde de zemin yüzünden şanssızlıkyaşadık. 

Ayaklarımızın yere basması ve ligin başındakigibi ciddi davranmaya devam etmemiz çok önemli. Kadromuzda oldukça akıllı,kabiliyetli ve oynanan oyundan kendilerine birşeyler katabilecek kapasitedeoyuncular var. "

Watford maçında rakibe göre bir taktikselanlayışla sahaya çıktılar.

Mauricio Pochettino, Watford maçında pek dealışık olmadığımız 3-4-3 dizilişini tercih etmişti. Kendisine bunun gerekçesisorulduğunda ise, rakibi analiz ettiklerini ve uzun topa dayalı bir sistemibenimsedikleri için önlem amaçlı olarak bu dizilişi tercih ettiğini açıkladı.

" Rakibi iyi analiz ettiğimiz ve isabetli bir çözüm bulduğumuz kanısındayım. Geritarafı sağlama aldık ve Eric Dier'ı orta saha yerine stoperde oynattık.Gururluyuz çünkü ustalık kokan bir sonuç elde ettik."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!