comScore

Sergio Agüero'dan ayrılık kararı

03 Aralık 2015, Perşembe 17:04
Sergio Agüero'dan ayrılık kararı

Manchester City'nin Arjantinli yıldız golcüsü ayrılacağı vakti açıkladı.

FutbolArena - Manchester City'nin Arjantinli yıldız golcüsü Sergio Agüero, 2019 senesinde sonaerecek sözleşmesinin ardından ülkesi Arjantin'e dönüp, kendisini yetiştirenIndependiente'de top koşturacağını bildirdi.

Manchester City forması altında 176 resmimaçta 116 gol atmış olan ve olağanüstü çalım yeteneğinin yanı sıra sonvuruşlardaki becerisiyle de dünya futbolunda önemli bir yere sahip olan SergioAgüero, henüz 15 yaşındayken Independiente formasını sırtına geçirmişti.

Haziran'da 28'ine basacak olan Sergio Agüero,31 yaşına geldiğinde ülkesi ve ilk göz ağrısı olan kulübe geri döneceğiniaçıkladığı sözlerine şu şekilde devam etti;

"Eğer herşey yolunda giderse 31'imde orada,ait olduğum yerde olacağım. Zaten bu isteğimi her fırsatta dile getiriyordum.Şimdi de bunu uygulamanın vakti geldi. Sözleşmemin bitmesini bekliyorum. 31 çok ileri bir yaş değil ve herşey yolundagiderse her daim kalbimde yatan kulübe ideal bir yaşta geri dönmüş olacağım."

Sergio Agüero Kimdir?

Tamadı Sergio Leonel Agüero Del Castillo olan ve 27 yaşındaki, 1.73 boyundaki süperyetenek futbol hayatına 9 yaşındayken Independiente altyapısında başladı. 15yaşındayken A takımına yükseldiği Independiente'de 2004-2005 sezonunda 12 ligmaçında 5 gol atarken, ertesi sezon 36 lig maçında 18 gol atma başarısıgösterdi.

2006 mayıs ayında 23 milyon Eurokarşılığı Atletico Madrid'e transfer olan ' Kun Agüero ' lakaplı oyuncu, 5 sezonİspanyol temsilcinin formasını giyerken, bu 5 sezonda sahaya çıktığı 175 ligmaçında 74 kez rakip ağları sarstı.

" Agüero, umaruyoruz ki geberirsin!" 

Takvimler 28 Temmuz 2011'i gösterirken, 23milyon Euro'ya geldiği Atletico Madrid'ten 45 milyon Euro karşılığındanManchester City kadrosuna dahil oldu. Bu transfer sürecinde Atletico Madridtaraftarları kendisini " Agüero, umuyoruz ki geberirsin! " yazılı çıkartma veafişlerle protesto etti.
Yeni takımındakiilk sezonunda 48 resmi maçta 30 gol atarken, bu sezon Premier Lig'de 10 maçta 7gol, Lig Kupası'nda 1 maçta 1 gol, Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta 1 gol ileoynamakta ve Manchester City forması altında genel toplamda 176 maçta 116 golistatistiğine sahip.

Sergio Agüero, topa inanılmaz hakim biroyuncu olup, kalabalık savunmaların arasından adeta bir sihirbaz gibi çıkmasınıbilen, son vuruşlarını ise en olmayacak noktalara bırakabilecek kadar üstünyetenekli bir forvet oyuncusudur.

Arjantinli golcüülkesinin milli formasınını 69 kez giyerken, 32 gole imza attı ve GabrielBatistuta, Lionel Messi, Hernan Crespo, Diego Maradona'dan sonra ülkesininulusal futbol takımında en çok gol atan 5. oyuncu konumunda.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!