comScore

Medipol Başakşehir'in rakibi AZ Alkmaar'ı tanıyalım

17 Temmuz 2015, Cuma 17:27
Medipol Başakşehir'in rakibi AZ Alkmaar'ı tanıyalım

Tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılma başarısını gösteren Medipol Başakşehir'in rakibi, Hollanda'nın güçlü ekibi AZ Alkmaar olurken, tur için tartışmalar da başladı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2015-16 sezonu 3. ön eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde yapılırken tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası maçında oynayacak olan Medipol Başakşehir'de ise büyük heyecan yaşanıyor.

Hollanda'nın köklü kulüplerinden biri olan AZ Alkmaar geçtiğimiz sezonu PSV Enidhoven (88) ve Ajax'ın (71) ardından 62 puanla 3. sırada tamamladı. Feyenoord, Vittesse gibi Hollanda futbolunun önde gelen ekiplerinin üzerinde yer alan AZ Alkmaar, Medipol Başakşehir ile ilk maçı 30 Temmuz Perşembe günü kendi evinde oynayacak. Rövanş maçı ise 6 Ağustos'ta Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak.
Tarihinde 2 Eredivisie şampiyonluğu, 4 Hollanda Kupası şampiyonluğu ve 1 Hollanda Süper Şampiyonluğu bulunan Az Alkmaar'ın teknik direktörlüğünü John Van Den Brom yapıyor.

Medipol Başakşehir'in Avrupa arenasındaki tecrübesizliğinin tersine, UEFA Avrupa Liginde 1 final, 1 yarı final ve 2 çeyrek final başarısı bulunan Az Alkmaar takımı bu turun favorisi olarak gösteriliyor. Hollanda temsilcisi, maçlarını 17.023 kişilik AFAS Stadion'da oynuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!