comScore

Kolombiya'dan tarihi galibiyet!

27 Mart 2015, Cuma 16:40
Kolombiya'dan tarihi galibiyet!

Hazırlık maçında Bahreyn'i 6-0'lık sonuçla mağlup eden Kolombiya Milli Takımı, tarihi bir galibiyet elde etti.

FutbolArena Dış Haberler - 11 Haziran'da Şili'de düzenlenecek Copa Amerika'ya hazırlanan Kolombiya Milli Takımı, kamp çalışmalarını sürdürüyor. 2015 yılındaki ilk hazırlık maçında Bahreyn'i Radamel Falcao'nun 2 gol attığı karşılaşmada 6-0'lık sonuçla mağlup eden Kolombiya, A Milli Takım klansmanında tarihinin en farklı galibiyeti aldı. Daha önce Kolombiya A Milli Takımı 2013'te Bolivya'yı 2004 yılında ise Uruguay'ı 5-0'lık sonuçlarla mağlup etmişti. Milli Takım tüm katagorileri dahil ediğinde en farklı galibiyet ise 2003 yılında U17 Dünya Kupasında Finlandiya'ya karşı alınan 9-1'lik zaferdi.

FALCAO'NUN TARİHE GEÇMESİNE 2 GOL KALDI!
Bahreyn karşısında attığı 2 golle, 2 ay sonra skor üreten Radamel Falcao, Kolombiya forması altında 55.resmi maçında 23.golünü kaydetti. Attığı 23 golle ülke tarihinin milli takımdaki en golcü ikinci futbolcusu olan 29 yaşındaki forvet 2 gol atarsa 68 maçta 24 gol atan Arnoldo Iguaran'ı geride bırakarak bu alanda milli takım tarihine adını altın harflerle yazdırma şansı yakalayacak. Radamel Falcao miili takımla ilk golünü 3 Haziran 2007'de Japonya ile oynanan maçta kaydetmişti. 

COPA AMERİKA İÇİN ÖZEL FORMA ÜRETİLDİ

Bu arada 11 Haziran'da start alacak Copa Amerika öncesi Kolombiya Milli Takımı için özel bir ikinci forma üretildi. İlk kez 30 Mart'ta Kuveyt ile oynanacak hazırlık maçında giyilecek forma birçok kesimler tarafından beğenildi. Copa America'da Kolombiya 2.grupta Uruguay ve Meksika ile üst tura yükselme mücadelesi verecek.



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!