comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vitor Pereira Çin Ligi'nin şampiyonu oldu!

07 Kasım 2018, Çarşamba 16:52
Vitor Pereira Çin Ligi'nin şampiyonu oldu!

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Çin Ligi'nde çalıştırdığı Shanghai SIPG takımını şampiyonluğa taşıdı.

FutbolArena - Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, sezon başında başına geçtiği Çin ekibi Shanghai SIPG'e 6 sezon sonra ilk şampiyonluğunu kazandırdı.


Çin Ligi'nde Şampiyon kim oldu?


16 takımlı Çin Ligi 30 hafta sürerken bitime bir hafta kala sahasında Beijing Renhe'yi 2-1 yenen SIPG, puanını 68'e çıkardı ve matematiksel olarak da şampiyonluğunu ilan etti. SIPG takımı Çin'de son olarak 2011-2012 sezonunda şampiyonluk yaşamıştı.

TALİSCA ETKİSİ 
Öte yandan SIPG'in şampiyonlukta geride bıraktığı takım da Guangzhou Evergrande oldu. Bir önceki şampiyon Guangzhou Evergrande, sezona çok kötü bir başlangıç yapmış ancak daha sonra yapılan Anderson Talisca ile büyük bir çıkışa geçmişti. 

Talisca ile 5. sıradan 2. sıraya kadar yükselen Guangzhou Evergrande, 28. haftada sahasında SIPG'e yenilince dananın kuyruğu aslında o haftada kopmuş oldu. 

Buna karşın Talisca, oynadığı 16 lig maçında attığı 15 golle Çin'in en dikkat çeken futbolcularından biri oldu ve kulübü Guangzhou Evergrande de Talisca'nın bonservisini aldı. 

Son dakika Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!