comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Sosa, Emre, Uğurcan! Süper Lig'de ilk 2 haftanın en iyileri

27 Ağustos 2019, Salı 00:05
Sosa, Emre, Uğurcan! Süper Lig'de ilk 2 haftanın en iyileri

Süper Lig Cemil Usta sezonunda 2. hafta geride kaldı. İlk 2 hafta itibariyle futbolcu performansları bakımından en iyilerini derledik. 

FutbolArena Detay - Süper Lig Cemil Usta sezonunda 2. hafta maçları sona erdi. Fenerbahçe 2. haftayı da lider tamamlarken, son şampiyon Galatasaray bu sezona kötü başladı ve ilk 2 haftanın sonunda 1 puan aldı. Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup eden Trabzonspor 4, Göztepe'yi mağlup eden Beşiktaş ise 3 puana yükseldi. Medipol Başakşehir ise Fenerbahçe'ye kaybederek ilk 2 haftayı puansız tamamladı. 

Süper Lig'de 2. hafta geride kalırken, kaleci ve oyuncu performanslarını derledik. İlk 2 haftaye yeni transferler performanslarıyla damga vururken, kaleci performansları arasında en çok dikkat çekenlerin başında Galatasaray'dan, Kayserispor'a giden İsmail Çipe yer aldı. İsmail Çipe, Kayserispor'da 1 maçta 6 kurtarış yaptı. 
EMRE BELÖZOĞLU DAMGA VURDU

Yeniden Fenerbahçe'ye dönen tecrübeli futbolcu Emre Belözoğlu ise ilk 2 haftaya performansıyla damga vurdu. Gol ve asistlerin yanı sıra orta sahadaki mücadelesiyle takımını ayakta tutan Emre Belözoğlu, Opta verilerine göre ilk 2 haftada en fazla top kapan 10 futbolcu arasına girdi. 

JOSE SOSA İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR

Trabzonspor formasıyla bu sezon 5 maçta 4 asist yapan Jose Sosa, gole katkısı dışında mücadeleci yapısıyla da dikkat çekti. Jose Sosa ligin ilk 2 haftasında 9 top kaparak, bu alanda en iyiler arasına girdi. 

İşte Opta verilerine göre ligin ilk 2 haftasında en çok kurtarış yapan kaleciler ve top kapan futbolcular:


EN ÇOK KURTARIŞ YAPAN KALECİLER

7 - Adam Stachowiak
7 - Farnolle
7 - Uğurcan Çakır
7 - Diallo
6 - Muslera
6 - İsmail Çipe
6 - Korcan
6 - Serkan Kırıntılı
5 - Fatih Öztürk
5 - Samassa

EN ÇOK TOP KAPAN FUTBOLCULAR

11 - Ivanildo Fernandes
9 - Poko
9 - Jose Sosa
8 - Ferhat Öztorun
8 - Leo 
8 - Caiçara
7 - Emre Belözoğlu
7 - Miguel Lopes
7 - Murawski
6 - Khalili

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!