comScore

Yöneticilerin cezalarını kulüpler ödüyor

09 Kasım 2016, Çarşamba 18:20
Yöneticilerin cezalarını kulüpler ödüyor

Para cezası alan yöneticilerin bu cezalarını kendileri değil kulüpler ödüyor.

FutbolArena Röportaj - Sportmenliğe aykırı açıklamaları ya da eylemleri nedeniyle Türkiye'de hemen hemen her hafta kulüp yönecileri PFDK'ya sevk ediliyor. PFDK'dan hak mahrumiyeti ya da para cezası alıyorlar.  Veya  her iki ceza birden veriliyor. 

YÖNETİCİ KONUŞUYOR CEZAYI KULÜP ÖDÜYOR
Para cezası alan yöneticinin, bu faturasıysa kulüp hesaplarından kesiliyor. Çünkü TFF Yönetici'nin peşinden koşmayıp, verilen cezayı otomatik olarak kulüp hesaplarından kesiyor. Yöneticilerin daha sonra bu cezayı kendi hesabından kulübün hesabına yatırıp yatırmadığıysa bilinmiyor;  cezayı yönetici ödemeli. 

TFF'de Tahkim Kurulu'nda görev yapmış bununla birlikte bir çok kulüp ve sporcunun avukatlığını yapan Taner Ünlü, konu hakkında “PFDK'nn vermiş olması kararlar sonrası cezayı ödemesi gereken yönetici ancak uygulamada TFF, yöneticilerin peşine düşüp onlardan parayı tahsil etmek yerine kulübün hak edişlerinden kesiyor” dedi.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!