comScore

Yeni dönemin nöbetçi golcüleri!

10 Kasım 2014, Pazartesi 17:13

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 4 büyük takım da maçlarını kazanmayı başardı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın galibiyet golleri yedek oyuncularından geldi. İşte bu sezon 4 büyüklerde yedekten gelip gol atanlar...
 

FutbolArena Özel - Kulübede maçın gidişatını değiştirebilecek oyuncuların olması hamle gücü açısından teknik direktörler için oldukça önemlidir. Süper Lig'de 9 hafta geride kalırken 4 büyük takımın oyuna sonradan dahil ettiği isimler hocalarını mahçup etmedi.

Siyahiler işbaşında!
 
Lider Fenerbahçe, sezona Karabükspor önünde başlamıştı. Maç 2-2 devam ederken İsmail Kartal, oyunun son bölümünde galibiyet için risk alıp savunmadan Kadlec'i çıkarıp yerine Pierre Webo'yu aldı. Kamerunlu forvet 81. dakikada takımını galibiyete taşıyan golü atıyor ve sarı lacivertlilerin 3 puana ulaşmasını sağlıyordu.
 
8. haftada Beşiktaş derbisinde yedek soyunan Moussa Sow, derbide 2. yarıda oyuna girdi. Beşiktaş'ın Fenerbahçe kalesine yüklendiği dakikalarda oyuna sonradan giren Moussa Sow, galibiyeti perçinleyen golü attı.
 
Geçtiğimiz hafta ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Fenerbahçe, 3 puanı yine sonradan oyuna giren Pierre Webo'nun ayağından buldu. Bu kez oyuna sonradan giren bir başka yıldız Moussa Sow'un asistinde golü atan Pierre Webo, Fenerbahçe'nin nöbetçi golcüsü oldu.

Umut'lu 3 puan!
 
Galatasaray'da da durum farklı değil. Sarı Kırmızılar, sezonun ik maçında Bursaspor deplasmanındaydı. Trabzonspor'dan transfer edilen Olcan Adın, Bursaspor maçında sonradan oyuna girip 90. dakikada attığı golle Yeşil-Beyazlı takımın beraberlik umutlarını bitirdi.
 
Galatasaray'ı iki haftadır Umut Bulut taşıyor. Milli oyuncu Kasımpaşa ve Karabükspor karşısında sonradan oyuna girdi ve attığı birer golle takımına iki haftada 6 puanı getirmekle kalmayıp çok tartışılan Cesare Prandelli'yi rahatlattı.
2 gol attı, 11'e yerleşti!
 
Haftayı galibiyetle kapatan Beşiktaş, sezonun 5. haftasında Balıkesirspor deplasmanındaydı. Slaven Bilic'in ikinci yarı oyuna dahil ettiği Mustafa Pektemek, 57. dakikada topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, Pektemek'in golüyle maçı kazanmayı başardı.
 
Süper Lig'in 7. haftasında SAİ K.Erciyesspor'a son dakikalarda yediği golle 3-2 mağlup olan Beşiktaş'ın iki golü de yine yedek kulübesindeki bir oyuncusundan geldi. Kerim Frei, attığı 2 golle takımına büyük katkı sağlasa da Beşiktaş maçı kazanamadı. Genç oyuncunun attığı iki gol sonraki maçlarda ilk 11 fırsatı yakalamasını sağlayacaktı.

Cardozo ilk gollerini...
 
Trabzonspor'da da durum biraz farklı. Büyük umutlarla Benfica'dan alınan Cardozo gerek adaptasyon gerekse Vahid Halilhodzic'İn tercihi dolayısıyla yedekte kaldı. Ancak Paraguaylı yıldız Trabzonspor ile çıktığı ilk lig maçı olan Başakşehir karşılaşmasında sonradan oyuna girerek golünü atmayı bildi. 
 
4-4 biten Gaziantepspor maçında da sahneye çıkan Cardozo, attığı 5 golün 2'sini sonradan oyuna girdikten sonra attı.
 
4 büyükler, kulübeden oyuna sürdüğü oyunculardan extra verim almayı başardı. Şampiyonluğa oynayan takımlar, 'nöbetçilerin' gol attığı 10 maçın 7'sini kazanırken, 2 maçta berabere kaldı.

Haber: Orhun ALİCİKOĞLU