comScore

Usain Bolt'tan şok karar

15 Şubat 2017, Çarşamba 19:48
Usain Bolt'tan şok karar

Jamaikalı sprinter Usain Bolt emekli olduğunu açıkladı.

FutbolArena - Kariyerinde 8 olimpiyat madalyası bulunan 30 yaşındaki Jamaikalı sprinter Usain Bolt emekli olduğunu açıkladı.
 

Usain Bolt neden emekli oldu?


Anadolu Ajansı'nın haberine göre devam etmenin bir anlamı kalmadığını düşünen Bolt, kararını açıkladığı toplantıda, "Bu sporda, gerçekleştirmek istediğim her şeyi başardım. Emeklilik kararımdan pişman değilim. Eski ABD'li atlet Michael Johnson'a da zirvedeyken neden sporu bıraktığını sormuştum. Benim gibi, o da hedefi kalmadığı için atletizme devam etmek istemediğini söylemişti. Artık, onu anlıyorum." diye konuştu.

Madalya koleksiyonu yapan Usain Bolt, öte yandan 100 ve 200 metrede dünya rekorlarını da elinde tutuyor.
 

Bolt'un altın madalyasını geri aldılar


100 ve 200 metre yarışlarında dünyanın en iyisi konumunda bulunan rekortmen atlet Usain Bolt, bir altın madalyasını geri vermek zorunda kaldı.
DOPİNG TESPİT EDİLDİ

Usain Bolt, 2008 Olimpiyatlarındaki 4x100 yarışında kazandığı altın madalyayı, takım arkadaşı Nesta Carter'ın dopingli çıkması nedeniyle kaybetti.

Olimpiyatlardaki emeğini takım arkadaşı nedeniyle kaybeden Jamaikalı atletin kararı duyduğunda büyük üzüntü yaşadığı ifade ediliyor. Futbola da meraklı olan Usain Bolt geçtiğimiz aylarda Manchester United ile antrenmanlara çıkacağını açıklamıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!