08 Nisan 2017, Cumartesi 21:13
GençlerbirliÄŸi Teknik Direktörü Ümit Özat, beraberlikle sonuçlanan Antalyaspor mücadelesine iliÅŸkin, “Maçtan önce 1 puan deseler açıkçası çok da oynamak istemezdim. Neticede iyi bir takıma karşı oynuyoruz” dedi.
Spor Toto Süper Lig 27. hafta müsabakasında GençlerbirliÄŸi sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın toplantısında müsabakayı deÄŸerlendiren GençlerbirliÄŸi Teknik Direktörü Özat, “Kendi karakterimden baÅŸka bir profil de çizmenin bir anlamı yok, daha önce de söyledim. Maçtan önce 1 puan deseler açıkçası çok da oynamak istemezdim yani. Neticede iyi bir takıma karşı oynuyoruz. Bu, Antalyaspor'dan kötü bir takım olduÄŸumuz için deÄŸil. Böyle maçlar tam anlamıyla üç neticeli maçlar” diye konuÅŸtu.
Rakipleri Antalyaspor'un Rıza Çalımbay'ın göreve geldiÄŸi günden beri yükseliÅŸe geçtiÄŸini kaydeden Özat, “Oyun iki tarafa da gidip gelebilirdi. Ama özellikle öne geçtikten sonra böyle anormal bir gol yediÄŸiniz zaman demoralize oluyorsunuz. Üstelik oyun 1-0 deÄŸil, 2-0 olsa inanın bana böyle bir gol yedikten sonra oyun 2-2'ye de gelebilirdi. Çünkü Antalyaspor da duran toplardan bir iki tane pozisyon yakaladı. Mesela bizim atmış olduÄŸumuz ilk gol organize bir goldü. Ama şöyle baktığınız zaman sonunculuktan gelip, Rıza Hoca'yla yükseliÅŸe geçen bir Antalyaspor; Eto'o'su, El Kabir'i giren Danilo, Deniz, oturanı Serdar Özkan yani az bir takım da deÄŸil, bu bir gerçek. Kötü bir takım deÄŸil, dolayısıyla 5'inciliÄŸi de hak ediyorlar” açıklamasını yaptı.
“İçeride dışarıda puan almak lazım”
Özat, ligin sonuna yaklaşırken içeride ve dışarıda puan almanın önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“İçeride dışarıda puan almak lazım. Åžunu ifade ederken; ‘Maçtan önce 1 puan deselerdi kabul ederim' demek, rakibi büyük görmek ya da kendimizi küçümsemek anlamında deÄŸil. Bazı ÅŸeyle var antrenör bunları hissedebilir. Ben oyuncularımla bunu yaşıyorum. Özellikle alt taraftaki puan farkı açıldıktan sonraki korkum oyunculara bir rahatlığın yansımasıydı. Sanki bu takımın tek hedefi alt taraftan kurtulmak da, halbuki yukarı gitmek gibi bir hedefimiz de var.”