comScore

Ukrayna - Türkiye maç sonu Lucescu'yu haksız çıkaran gerçekler

03 Eylül 2017, Pazar 15:07
Ukrayna - Türkiye maç sonu Lucescu'yu haksız çıkaran gerçekler

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Mircea Lucescu'nun Ukrayna maçı sonrası basın toplantısında yaptığı açıklamalarla, rakamların birbiriyle uyuşmadığı ortaya çıktı. 

FutbolArena Detay - Ukrayna - Türkiye maçının ardından A Millİ Takımın teknik direktörü Mircea Lucescu'un basın toplantısında yaptığı açıklamalar büyük tartışma konusu oldu. Rumen teknik adam Türkiye'deki yabancı sınırına sitem ederken, Ukrayna'nın hazır oyunculardan ve 2 takımdan kurulu olduğunu dile getirdi. Ancak ortaya çıkan gerçekler, Lucescu'nun açıklamalarıyla pek de bağdaşmadı. 


Ukrayna - Türkiye maç sonu Lucescu'nun yabancı futbolcu sitemi


Lucescu, Ukrayna maçının ardından basın toplantısında yaptığı açıklamada rakipleri Ukrayna'nın 2 farklı takımdan oluştuğunu, A Milli takımın ise 15 farklı takımdan kurulduğunu söyledi. Ancak Ukrayna'nın, Milli takımımızla oynadığı oynadığı maçtaki ilk 11'i 6 farklı takımdan kuruldu. Ukrayna'nın 11'inde Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev, Vorskla, Slavia Prag, Schalke ve Dortmund'da forma giyen futbolcular yer aldı. 

Öte yandan A Milli futbol takımımızın da Ukrayna ile oynadığı maçtaki 11'i yine 6 farklı takımdan kuruldu. Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe, Milan, Beşiktaş ve Roma'da yer alan futbolcular Metalist Stadı'ndaki mücadelede 11'de oynadı. 
Rumen teknik adamın bir diğer sitemi ise Ukrayna her hafta oynayan oyunculardan kurulu bir kadroyla oynarken, milli takımdaki durumun ise tam tersi olduğu yönündeydi. FutbolVerileri'nin aktardığı detaya göre; Ukrayna'nın Türkiye karşısındaki 11'inde oynayan futbolcuların bu sezon ortalama lig maçı süresi 76 dakikayken, milli takımımızda ise 78 dakika olduğu ortaya çıktı. 

Ay Yıldızlı takımla ilgili tüm gelişmelere Milli Takım Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!