comScore

UEFA'dan yeni FFP gündemi: "Lüks vergisi düşünüyoruz"

20 Mayıs 2020, Çarşamba 19:00
UEFA'dan yeni FFP gündemi:

UEFA Başkanı Ceferin gündemle ilgili konuştu. 

FutbolArena Dış Haberler - UEFA Başkanı Ceferin, futbol gündemi ve özellikle Kulüplerin Finansal Fair Play yönetmelikleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

"NEDEN ESKİYE DÖNECEĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ?"
Bu lanet virüsten kurtulduğumuz zaman her şey eskiye dönecek. Futbol, Dünya Savaşı sonrasında da değişmedi. Virüs nedeniyle de değişmeyecek. Neden dünyanın bu virüsten sonra daha iyi olacağını düşünmüyorsunuz? Daha akıllı olacağız. Ne kadar kırılgan, doğaya kadar ne kadar savunmasız olduğumuzu anladınız mı? Her zaman öğrenilecek dersler vardır. 

"LÜKS VERGİSİ GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Kulüpleri yakından ilgilendiren FFP kuralıyla ilgili de konuşan Ceferin, "Kulüpler kurallara uymazsa, her zaman yaptırım uygulanacaktır. Ancak açık bir şekilde Finasnal Fair Play yönetmeliklerin nasıl geliştirileceği konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu kısa süre içinde olmayacak ama yakın zamanda modernize etmeyi düşünüyoruz. İlk olarak lüks vergisi getirmeyi düşünüyoruz. Birçok fikrimiz var. Ancak bu zor zamanlarda uzun vadeli projeleri şu an için düşünmüyoruz. Şimdi bir fırtına var. Gemiyi doğru rotaya yönlendirmeliyiz ve karaya çıkmaya çok yakınız. Sular durulduğunda eskiye döneceğiz." dedi. 

Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!