comScore

UEFA'dan FFP kararı! Koronavirüs nedeniyle esneklik

19 Mart 2020, Perşembe 17:59
UEFA'dan FFP kararı! Koronavirüs nedeniyle esneklik

UEFA, Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından finansal fair play konusunda kulüplere esneklik sağlanacağını ve bildirim tarihlerin ertelendiğini duyurdu. 

FutbolArena Dış Haberler - UEFA Koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından Finansal Fair Play'de esnemeye gidecek. UEFA Basın Servisi bu konuda kulüplere gerekli esnekliğin sağlanacağını açıkladı. 

UEFA, kulüplerin geçmiş borçlara dair sunacağı raporların tarihini ertelenmesine karar verdi. Olağanüstü durumlar dikkate alınarak, kulüplerin UEFA'ya finansal fair play çerçevesinde sunacağı raporlar konusunda koronavirüs vakası dikkate alınacak. Zira liglerin ertelenmesinin ardından kulüplerin uğrayacağı ekonomik zarar da bu doğrultuda dikkate alınacak. 


Koronavirüs haberleri: Koronavirüs futbol haberleri


Avrupa ve tüm dünyada birçok ligin ertelenmesinin ardından bazı kulüpler bu süreçte futbolcu ve personel maaşlarında indirime gitti. Fransa'nın Amiens kulübü, futbolcu ve personel maaşlarında %16 kesintiye giderek bu uygulamaya geçen ilk takım oldu. Öte yandan İngiltere, Almanya, Kazakistan ve birçok Avrupa ülkesinde bazı kulüpler ekonomik zararı göz önünde bulundurarak ekonomik tedbir almaya başladı. 
Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!