comScore

Galatasaray Galatasaray

Tuzlaspor 3-2 Galatasaray maç özeti ve golleri

28 Aralık 2016, Çarşamba 22:24
Tuzlaspor 3-2 Galatasaray maç özeti ve golleri

Tuzlaspor kupada Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.

FutbolArena - Ziraat Türkiye Kupası E grubu 4. hafta maçında Tuzlaspor sahasında Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.

Puanını 9'a yükselten Tuzlaspor, grupta liderliğe yükseldi. Galatasaray ise Erzincanspor'u arkasında 5 puanla 3. sırada kaldı. İki takım arasında geçen hafta oynanan maçı Galatasaray son dakika golüyle 2-1 kazanmıştı.
 

Tuzlaspor - Galatasaray maçı kaç kaç bitti?


1' Hakem Alper Ulusoy'un ilk düdüğü ile Tuzlaspor - Galatasaray maçı başladı.
6' Hamit Altıntop'un şutu farklı şekilde auta çıktı.

18' Kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Tuzlaspor oyuncusu Kıvanç, topu auta gönderdi.

27' Galatasaray kalecisi Cenk kalesinden çıktı, Tuzlaspor oyuncuları peş peşe yakalanan şanşları değerlendiremedi.

30' Ozan sol çaprazdan şutunu çıkardı, kaleci Cenk karşıladı. Tuzlaspor bir kez daha gole yaklaştı.

31' Galatasaray'da sakatlanan Cavanda'nın yerine Carole oyuna dahil oldu.

39' Kerem hamle yaptı, seken top Yasin'in önüne düştü. Onun sert şutunu kaleci iki hamlede kontrol etti.

45' Kornerde kale önünde iyi yükselen Chedjou kafa vuruşuyla Galatasaray'ı öne geçirdi. 0-1

Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

51' Kaleci Cenk Gönen'in altıpas çizgisinde olduğunu gören Arif Şahin, aşırtma vuruş ile topu Galatasaray ağlarına gönderdi. 1-1

53' Hamit Altıntop'un büyük hatası ile top Tuzlaspor'a geçti. Ceza sahası dışında gelişine vuran Tuncay, topu ağlara gönderdi. 2-1

56' Chedjou direkt kırmızı kart gördü! Galatasaray 10 kişi kaldı. Yerdeki rakibine ayağıyla müdahalede bulunan Chedjou, hakem Alper Ulusoy tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı.

58' Galatasaray defansının arkasına atılan topta kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Ozan, topu ağlara gönderdi. 3-1

63' Yasin Öztekin ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü! Galatasaray 9 kişi kaldı.

70' Galatasaray, sağ çaprazdan vuruşu yapan Linnes'in golüyle farkı 1'e indirdi. 3-2

71' Doğan Ateş ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Tuzlaspor 10 kişi kaldı.

Tuzlaspor, Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.
 

Galatasaray'ın Tuzlaspor maçı kadrosu


Başakşehir Fatih Terim Stadyumu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink rotasyon yapmayı tercih etti.

Sakatlıkları nedeniyle Serdar Aziz, Koray Günter, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Lukas Podolski'den yararlanamayan Hollandalı çalıştırıcı, Kolbeinn Sigthorsson'un ise antrenman eksiği yüzünden kadroda tercih etmedi.

As oyunculardan Nigel de Jong, Yasin Öztekin ve Bruma'ya görev veren Jan Olde Riekerink, forvet pozisyonunda ise 19 yaşındaki Kerem Çalışkan'a güvendi. Kerem Çalışkan bu sezon altyapıda çıktığı 13 maçta 10 gol attı. Genç oyuncu 3 haftalık sakatlığının ardından Tuzlaspor maçıyla sahalara dönme fırsatı buldu.
 

Chedjou hem kendisini hem Galatasaray'ı yaktı


Türkiye Kupası E Grubu maçında Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, ilk yarıyı Aurelien Chedjou'nun attığı golle 1-0 önde kapatmasına karşın 2. yarı başında adeta kabus gördü.

51 ve 53. dakikalarda art arda yediği gollerle yenik duruma düşen Galatasaray'da 56. dakikada Aurelien Chedjou yerdeki rakibinin üzerine basında direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu kırmızı karttan 2 dakika sonra da Ozan Papaker durumu 3-1'e getirdi. 61. dakikada ise Yasin Öztekin rakibine yaptığı sert müdahale sonrasında 2. sarı karttan oyun dışında kaldı ve Galatasaray son yarım saati 9 kişi ile tamamlamak zorunda kaldı.

Devre arasında gönderilmesi gündemde olan Chedjou'nun bu hareketi oyuncunun Galatasaray'dan ayrılış bileti olarak yorumlandı.
 

Galatasaray'a kimsenin yapamadığını Tuzlaspor yaptı


Ziraat Türkiye Kupası E grubu 4. hafta maçında Tuzlaspor'a konuk olan Galatasaray ikinci yarıda büyük şok yaşadı.

51. dakika Tuzlaspor'a üstünlüğünü kaybeden Galatasaray, Chedjou'nun kırmızı kart görmesiyle peş peşe 2 gol daha yedi. 58. dakikada 3-1 geriye düşen Galatasaray, bu sezon bir ilki Tuzlaspor karşısında yaşadı.

Tuzlaspor'dan 13 dakikada 3 gol yiyen Galatasaray, bu sezon ilk kez bir resmi maçta 3 gol kalesinde gördü. Sarı kırmızılı taraftarlar bu skorun oluşmasına neden olan Aurelien Chedjou ve Hamit Altıntop'a sosyal medyada tepki gösterdi.

İLK 11'LER

Galatasaray: Cenk, Cavanda, Semih, Chedjou, Linnes, Hamit, de Jong, Yasin, Bruma, Josue, Kerem Çalışkan.

Tuzlaspor: Bekir, Ferhat, Bülent, Volkan, Orkun, Sadık, Arif, Doğan, Tuncay, Kıvanç, Ozan.