comScore

Türkiye, Avusturya maçında nasıl oynadı? - Milli Takım Haberleri

30 Mart 2016, Çarşamba 22:45
Türkiye, Avusturya maçında nasıl oynadı? - Milli Takım Haberleri

Türk Milli Takımı, Avusturya'yı deplasmanda geçerken özellikle sağ kanat savunması konusunda soru işaretleri yarattı

FutbolArena Analiz - EURO 2016 hazırlıklarını sürdüren Milli Takımımız son 13 maçta yenilgi yüzü görmedi. Son olarak Avusturya'yı deplasmanda 1-2 yenen Milliler bazı konularda ise endişe yarattı.
 
13178-resim


Avusturya karşısında sağ kanadı kapatamadık! 


Maç boyu Avusturya sol kanat oyuncularını durduramayan Türkiye golü de o kanattan gelen bir akın yüzünden yedi. Gökhan Gönül çok yalnız kalırken Avusturya'nın yıldız oyuncuları sol kanadı maden gibi işledi. Leicester City'nin sol beki Christian Fuchs, Bayern Münih'in sol kanat oyuncusu olan ve bu maçta orta ikilinin solunda oynayan David Alaba ile sol önde oynayan Stoke City'nin golcüsü Marko Arnautovic, Milli Takımımızın sağ savunmasını yıprattı. 90 dakika boyunca o bölgeye çözüm bulmakta zorlanan Milliler rakibin sol kanattan bulduğu bir gol dışında 3 tane de tehlikeli pozisyona engel olamadı. InStat'ın verilerine göre, Avusturya 34 atak başlangıcı ile en çok sol kanadını kullanırken Türkiye de 30 ile en çok sağ kanadından hücum üretmeye çalıştı.
 
13137-resim


Rakibimizi iyi karşıladık ama hücum etmelerine engel olamadık


Türkiye kaliteli ayakları Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan'ın usta işi bitirişleri ile sonuca giderken, rakip kaleyi daha çok zorlamayı beceren takım Avusturya oldu. Avusturya'ya 12 orta kesme fırsatı veren Millilerimiz sadece 6 orta kesti. Buna karşın, Avusturya Milli Takımının sadece 2 ortası isabet bulurken, Milli Takımımızın 3 ortası isabetli oldu. 

Rakibimizin ceza sahasına top göndermesine de engel olamadık. Rakibimiz ceza alanımıza tam 35 top gönderirken savunma oyuncularımız bunların çoğunluğunu karşıladı ve 12 tanesi isabetli oldu. Türkiye ise 8'i isabetli rakip yarı alınına 14 top gönderebildi. 


Milli Takım pas oyununda başarılı


Türkiye yukarıdaki konularda eksik kalırken pas oyununda rakibine hakimiyet kurdu %52 ile topa daha çok sahip olan Türkiye rakibin %73 pas isabet oranı karşısında %81 isabet oranı ile paslaştı. Türkiye pozisyonlarını da az ama kaliteli üretmeyi bildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!