comScore

Türkiye 2-1 İskoçya maç özeti ve golleri (İZLE)

16 Kasım 2022, Çarşamba 21:55
Türkiye 2-1 İskoçya maç özeti ve golleri (İZLE)

Türkiye A Milli Takımı, Diyarbakır'da oynanan hazırlık maçında İskoçya Milli Takımı'nı 2-1 mağlup etti.

FutbolArena - Türkiye A Milli Takımı hazırlık maçında ağırladığı İskoçya Milli Takımı'nı 2-1 yendi. Stefan Kuntz idaresindeki A Milli Takım, Diyarbakır'da oynanan dostluk maçında İskoçya karşısından net bir galibiyetle ayrıldı. Arda Güler ve Emirhan İlkhan karşılaşmada süre bulamadılar.

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Beklediğimiz oyun bu. Son derece güzel bir oyun. Şanslı olsak daha farklı kazanabilirdik. Direkten dönen toplarımız var. Faroe Adaları yenilgisinin izlerini silmek istiyorduk. O bir iş kazasıydı. Birçok oyuncumuz yoktu.

Cengiz Ünder: İlk defa Diyarbakır'a geldim. İnanılmaz coşkulu bir karşılama oldu. Bu güzel misafirperverlik için çok teşekkür ederiz. Çok güzel atmosfer vardı. Burada oynamak çok güzel bir duygu. İyi bir rakibe karşı kazandık. Çok mutluyuz. Attığım golde uzak köşeye vuruşları seviyorum. Çok çalışıyorum buna. Hepimiz çok çalışıyoruz. Umarım bir sonraki maçta da devamı gelir. Yine gol atarım veya gol attırırım." 

Ozan Kabak: "Diyarbakır seyircisine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir atmosfer vardı. Bizi çok güzel desteklediler. Güzel oynadık. İkinci yarı zaman zaman topu rakibe versek de kontrol bizdeydi. İnşallah devamı gelir." 

Deniz Türüç: "Milli Takım'da oynamak her zaman gurur verici. Diyarbakır'da güzel taraftarlarımızla birlikte çok iyi oldu. Bizi çok güzel karşıladılar. Çok güzel birliktelik vardı. Özel maç olsa da kazanma duygusunu elde etmek önemli."

Stefan Kuntz: "Güzel ve önemli maçtı. İlk 60 dakika inanılmaz iyiydik. Son yarım saatte bazı hatalarımız oldu Bunları analiz edeceğiz. Üzerinde çalışacağız. Rakip ilk şutunda golü buldu. Baskı yapmaya çalıştılar ama buna fazla izin vermedik. Önümüzdeki yolculuk için ufak bir adımdı. Arda Güler'e bugünkü maçın gidişatında süre veremedik ama kesinlikle sonraki süreçte süre alacak. 
 

Ozan Kabak ve Cengiz Ünder'in İskoçya'ya attığı goller izle


18. dakikada İrfan Can Kahveci ceza sahasına ortaladı.Ozan Kabak'ın kafa vuruşunda, top üst direkten döndü.

34. dakikada sakatlanan Ferdi Kadıoğlu riske edilmedi. Eren Elmalı oyuna girdi.

40. dakikada Ay-Yıldızlı takımımız öne geçti. Hakan Çalhanoğlu frikikten ortaladı. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Ozan Kabak'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0

49. dakikada Cengiz Ünder'in attığı şık golle Türkiye A Milli Takımı, İskoçya karşısında 2 farklı üstünlüğe ulaştı. 2-0

62. dakikada McGinn, İskoçya'nın farkı 1'e indiren golünü attı. 2-1

Türkiye ilk 11'i: Uğurcan Çakır, Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak, Cenk Özkacar, Zeki Çelik, İrfan Can Kahveci, Orkun Kökçü, Ferdi Kadıoğlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

İskoçya ilk 11'i: Gordon, Fraser, Hendry, Hanley, Tierney, McGinn, Gilmour, Robertson, McTominay, Dykes, Armstrong

GOLLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!