comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray transfere ne kadar harcadı?

05 Eylül 2016, Pazartesi 11:47
Galatasaray transfere ne kadar harcadı?

Kadrosunu güçlendiren Galatasaray önemli transferlere imza attı. Ancak tam 7 futbolcuyu kadrosuna katan Galatasaray'ın kasasından 2.3 milyon euro çıktı.

FutbolArena Detay - UEFA'nın koyduğu 65 milyon euroluk bütçe kısıtı nedeniyle de ince eleyip sık dokuyan Galatasaray hem takım maliyetini düşürdü hem de transfer operasyonuna imza attı.

Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Luis Cavanda, Tolga Ciğerci, Nigel De Jong, Kolbein Sigthorsson ve Josue'yi kadrosuna katan Galatasaray bu 7 futbolcu için toplam 14 milyon euro bonservis ve kiralama bedeli ödedi. Nigel De Jong ve Josue'nin bedelsiz olarak gelmesi de Galatasaray'ın bu transfer operasyonunda elini rahatlattı.
İmza attırdığı 7 futbolcu için 14 milyon euro ödeyen Galatasaray, sattığı ve kadro dışı bırakıp son gün maliyetinden kurtulduğu isimlerle de bütçesine nefes aldırdı.

Galatasaray Kulübü Alex Telles, Jose Rodriguez, Blerim Dzemaili ve Emre Can Coşkun'un transferlerinden toplam 9 milyon 350 bin euro gelir elde etti. Mainz Kulübüne 2 milyon 150 bin euroya transfer olan Jose Rodriguez'in bonservis gelirinin yüzde 30'u özel madde gereği eski kulübü Real Madrid'e verildiği için Cimbom'un kasasına 1 milyon 505 bin euro girdi.

Ayrıca Jan Olde Riekerink'in kadroda düşünmediği ve sözleşmeleri feshedilmesi yada başka takıma gitmemeleri halinde Galatasaray'a yüklü maliyeti olan 3 futbolcunun ayrılığı da Cimbom'un transfer faturasını aşağı çekti.

Galatasaray, transferrin son gününde yapılan operasyonla Ryan Donk'un 1 milyon euro, Umut'un 900 bin euro ve Tarık'ın 391 bin euroluk maliyetinden de kurtuldu.

BAŞKANDAN TEBRİK ALAN MALİYET

Ve sonuçta hem kadrosuna önemli takviyeler yapan hem de teknik heyet ile taraftarın istemediği oyuncular ile de yollarını ayıran Galatasaray'ın kasasında bu dev operasyon için 2.4 milyon euro çıktı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de hem güçlü ve yerinde hem de ekonomik maliyetlere operasyonu tamamlayan Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyeleri Levent Nazifoğlu ile Mehmet Özbek'i de özel olarak tebrik etti.

Gelenler:

Nigel De Jong: Bedelsiz
Eren Derdiyok: 4 milyon euro
Luis Cavanda: 1.8 milyon euro
Tolga Ciğerci: 3 milyon euro
Kolbein Sigthorsson: 700 bin euro
Serdar Aziz: 4.5 milyon euro
Josue: Bedelsiz

Toplam: 14 milyon euro

Kazandırıp gidenler

Alex Telles: 6.5 milyon euro
Jose Rodriguez: 2 milyon 150 bin euro (1.5 milyon euro)
Blerim Dzemaili: 1 milyon 300 bin euro
Emre Can Coşkun: 50 bin euro

Artıya geçiren ayrılıklar

Umut bulut: 900 bin euro
Tarık Çamdal: 391 bin euro
Ryan Donk: 1 milyon euro

Toplam: 11.64 Milyon Euro

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!