comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor Avrupa Ligi'nde! Başkan canlı yayında açıkladı

05 Temmuz 2019, Cuma 17:53
Trabzonspor Avrupa Ligi'nde! Başkan canlı yayında açıkladı

UEFA'dan Trabzonspor'a müjde! Bordo mavililer önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılabilecek. Başkan Ahmet Ağaoğlu canlı yayında açıkladı. 

FutbolArena - Son dakika! Trabzonspor'a UEFA'dan müjde. UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen Trabzonspor, FFP komitesinin kendisine sunduğu şartları yerine getirdi ve bu doğrultuda Trabzonspor önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilecek. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, A Spor'a bağlanarak önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılacaklarını resmen açıkladı. 


Trabzonspor Haberleri: Trabzonspor Avrupa Ligi'ne katılıyor


Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada, "Disiplin Kuruluna sevk edilmiştik. 28 sayfalık rapor geldi. UEFA Avrupa Ligi'ne katılmamıza müsade ediyorlar. Şartlı geldi. FFP komitesinin şartları vardı. Yeniden yapılanmanın imzalanması koşulu vardı. TFF Lisans talimatının yürürlüğe girmesi ve 5 milyon euro zarar kotasının altında kalma koşulu. 15 Ekim'e kadar süre veriyorlar. Biz zaten üç şartı da bugün itibariyle yerine getirmiş durumdayız. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı artık söz konusu değil. Artık kuraları bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

UEFA'DAN YAZILI AÇIKLAMA
UEFA resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Trabzonspor'un önümüzdeki 2 yılda Avrupa'ya katılma hakkı elde ettiği 1 sezon için aldığı men cezası, 15 Ekim'e kadar FFP şartlarının yerine getirilmesi halinde uygulanmayacak" ifadelerine yer verildi. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise 15 Ekim'e kadar kendilerine süre verildiğini fakat 3 maddeki şartları bugün (5 Temmuz) itibariyle yerine getirdiklerini söyledi. 

GELİRLERİN %50'SİNE EL KOYMA DURUMU

Öte yandan UEFA'dan yapılan açıklamada Trabzonspor'un UEFA'ya katılım gelirlerinin %50'sine el koyulduğu belirtilirken, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu geçtiğimiz haftalarda bu durumu TRT Spor'a şu sözlerle anlatmıştı: "

UEFA'nın sunduğu 3 madde var. Bu 3 maddeden biri yeniden yapılandırma programı Haziran ayı sonuna kadar yürürlüğe girdiği takdirde şeklinde belirtiliyor.  Mayıs ayı bilançosunda 5 milyon euro'nun üzerinde açık verilmediği takdirde ve uygulamakta olduğumuz finansal programı devam ettirdiğimiz halinde UEFA müsabakalarına katılmamız konusunda sakınca yoktur maddesi var. Bu 3 madde yerine getilirse UEFA müsabakalarına iştirak etmelerine sakınca yoktur. Ancak UEFA'dan elde ettiğimiz gelirin %50'sine UEFA el koyuyor. 

Trabzonspor Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!