comScore

Galatasaray Galatasaray

Trabzonspor son yıllarda Galatasaray'ın kaderini değiştiren takım oldu

17 Eylül 2015, Perşembe 21:06
Trabzonspor son yıllarda Galatasaray'ın kaderini değiştiren takım oldu

Geçtiğimiz sezon sahasında Trabzonspor'a 0-3 yenilen Galatasaray'da Prandelli gönderilmiş, yerine Hamza Hamzaoğlu gelmişti. 

FutbolArena Detay - 2014-2015 sezonunun 10. haftasında 22 Kasım 2014 günü Galatasaray sahasında Trabzonspor'u ağırlamış ve 0-3'lük farklı bir mağlubiyet almıştı. Bu maç Prandelli'nin Galatasaray'daki son maçı olurken, İtalyan hocanın yerine gelen Hamza Hamzaoğlu sezonu 3 kupa ile tamamlamıştı. 

Kaderleri aynı mı olacak? 
Bir önceki sezonu 3 kupayla tamamlayan Hamza Hamzaoğlu 2015-2016 sezonuna ise kötü başladı. Ligde 4 maçta bir galibiyet, bir mağlubiyet, iki de beraberlik alan Hamzaoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde de sahasında Atletico Madrid'e 0-2 kaybetti. Bu sonuçların ardından Galatasaray'da Teknik Direktör değişimi konuşulmaya başlandı. Hamzaoğlu 5. hafta Trabzonspor'la karşılaşacak. Trabzonspor deplasmanına giden Galatasaray geçen sezona benzer şekilde farklı bir mağlubiyet alırsa, bu kez Prandelli gibi Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verilebilir. 

Şampiyon Galatasaray'ın son mağlubiyeti de Trabzonspor'a 

Geçtiğimiz sezonun ilk devresindeki 0-3'lük Trabzonspor mağlubiyeti sonrası Galatasaray'da teknik adam değişmiş ve Hamza Hamzaoğlu şampiyonluğa kadar yürüdüğü süreçte 22 maçta 17 galibiyet 2 mağlubiyet ve 3 de beraberlik almıştı. 33. hafta sonrası şampiyonluğu ilan eden Hamzaoğlu 2 mağlubiyetinden birini Trabzonspor deplasmanında almıştı. 

"7'de 7 yaparsak şampiyon oluruz"

Hamza Hamzaoğlu 19 Nisan 2015'te sezonun 27. haftasında Trabzonspor'a deplasmanda 2-1 kaybetmiş, maçtan sonra yaptığı açıklama ile şampiyonluğun şifresini vermişti. "Geri kalan 7 maçı kazanırsak şampiyon oluruz" diyen Hamza Hamzaoğlu'nun takımı, art arda oynadığı 6 maçtan galip gelmiş ve 7. maça gerek kalmadan 33. hafta sonrasında şampiyonluğunu ilan etmişti.

İskelet Trabzonspor'dan 

2010-2011 sezonunun tarihinin en kötü sezonlarından biri olarak geçiren Galatasaray, 2011-2012 sezonuna ise Ünal Aysal'ın başkanlığında ve Fatih Terim'in teknik direktörlüğünde başlamıştı. Bu sezon başında Trabzonspor'dan Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam'ı alan Galatasaray, ertesi sezon da ligin gol kralı Burak Yılmaz'ı yine Trabzonspor'dan transfer etmişti. 

Sonraki yıllarda Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam Galatasaray'dan ayrılsa da yine Trabzonspor'dan Olcan Adın Sarı-Kırmızılılara transfer oldu. 4 sezondur Galatasaray'da oynayan Selçuk İnan takımın kaptanlığını üstlendi ve Burak Yılmaz da oynadığı 3 sezon boyunca takımın en çok gol atan oyuncusu olmayı başardı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!