Son Dakika Süper Lig Haberleri (20 Temmuz 2020)
MERT HAKAN YANDAŞ’IN FORMA NUMARASI
Mert Hakan Yandaş, geçen hafta oynanan ve Sivasspor’un 2-1 kazandığı maçın ardından idolü Emre Belözoğlu’un formasını almıştı. Yıldız futbolcunun, Fenerbahçe’de jübile yapacak olan Emre’nin 5 numaralı formasını giyeceği öne sürülmüştü. Ancak bunun doğru olmadığı, Mert Hakan’ın Sivasspor’da olduğu gibi Sarı- Lacivertliler’de de 8 numarayı sırtında taşıyacağı öğrenildi. Fenerbahçe’de şu anda bu formayı Mehmet Ekici giyiyor. Bu gelişme, sözleşmesi bitecek olan Ekici ile yolların ayrılacağı şeklinde yorumlandı. (FANATİK)
BEŞİKTAŞ’TA HIRSIZ ALARMI
Beşiktaş’ta filmlere konu olacak bir olay yaşandı. Domagoj Vida, cüzdanından sık sık para eksildiğini tespit edince soluğu kaptanların yanında aldı. Burak Yılmaz, Necip Uysal ve Atiba’ya durumu anlatan deneyimli oyuncu, geçmişte bu tarz olaylardan başka oyuncuların da şüphelendiği bilgisine ulaştı. Vida’nın "Bu bana hep oluyor. Olayın takipçisi olacağım. Cebimdeki parayı bilirim" sözlerinin ardından operasyon da başladı.
Sabah’ın haberine göre; Hırvat oyuncunun tesislerdeki odasına iki gizli kamera yerleştirildi. İdman sonrasında Vida bir kez daha odasında bulunan cüzdanından para alındığını anladı ve ardından kameralara bakınca parasını alan kişiyi tespit etti. Bir kulüp çalışanının yaptığı hırsızlık, yönetime bildirilirken F.Bahçe maçı düşünülerek sessiz kalındı.
Kulüple ilişiği kesilecek olan üst düzey çalışan kişi için suç duyurusu yapılıp yapılmayacağına daha sonra karar verilecek.
EMRE KILINÇ, GALATASARAY’DA!
Galatasaray artık Emre Kılınç transferi için gün sayıyor. Sarı-Kırmızılılar’ın devre arasında Mert Hakan Yandaş ile birlikte anlaştığı Emre, Sivasspor’daki takım arkadaşının aksine, Fenerbahçe’den gelen daha yüksek teklifi elinin tersiyle itti ve sözünü tuttu. 25 yaşındaki kanat oyuncusu da, resmi imzayı atmak için ligin bitmesini bekliyor. Taraflar arasında gerçekleşen anlaşmayı, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay bizzat açıkladı. Çalımbay ayrıca Mert Hakan’ın Fenerbahçe’ye, Fatih’in de Beşiktaş’a gideceğini dile getirdi.
Sağ kanadı Emre Kılınç’a teslim edecek olan Sarı-Kırmızılılar, Belhanda’nın sırtındaki 10 numarayı da Emre Akbaba’ya verecek. Göztepe maçında 3 yıl aradan sonra Galatasaray’ın ilk frikik golüne imzasını atan Akbaba, iyi bir sezon başı kampı geçirerek, eski gücüne kavuşmayı ve Cim Bom’u yukarılara taşımayı hedefliyor. Böylece iki Emre, tam da yabancı sınırının uygulanacağı yeni sezonda Galatasaray’ı sırtlamaya çalışacak. (FANATİK)
NOVAK’TAN TRANSFER AÇIKLAMASI
Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Konyaspor ile karşılaşan Trabzonspor, sahadan 4-3 mağlup ayrılıp şampiyonluğu kaybetti. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan ve adı Fenerbahçe ile anılan Filip Novak, flaş bir açıklamada bulundu.
Maçı değerlendiren Novak, "Rakibimiz tebrik etmek istiyorum. Böyle bir takım olarak böyle bir mağlubiyet yaşamamalıydık. Konyaspor’u tebrik ederim" dedi.
Novak sözlerini şu ifadelerle noktaladı: Elimizdeydi ve kaybettik. Futbol içerisinde böyle şeyler yaşanabiliyor. Önümüzdeki yıllarda şampiyonluk mücadelesi vermeye devam edeceğiz.
Çekyalı yıldızın bu ifadeleri Trabzonspor ile yeni sözleşme imzalayacağı şeklinde yorumlandı.
GUSTAVO’DA SON DAKİKA
Sarı Lacivertliler, Beşiktaş maçına sakatlıları bulunan Mehmet Ekici ve Tolgay Arslan’dan yoksun hazırlandı. Teknik ekip, önceki gün yapılan son antrenmanda 11’i şekillendirdi. Ancak dün beklenmedik bir gelişme yaşandı. Luiz Gustavo, ağrıları olduğunu bildirdi. Buna rağmen teknik ekip, Sambacı hakkında son kararı vermek için bir süre daha beklemeyi tercih etti. Ancak tecrübeli orta saha oyuncusunun ağrıları dinmeyince, kadrodan çıkartıldı.
Luiz Gustavo ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Buna göre başarılı futbolcu, Fransız devi Lyon ile prensip anlaşmasına vardı. Kulüpler arasında da görüşmelerin devam ettiği öne sürüldü. 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2017-2019 yılları arasında Lyon’un ezeli rakibi Marsilya formasını giymişti. (FANATİK)
GALATASARAY’DAN SİNAN BOLAT HAMLESİ
Galatasaray, önümüzdeki sezonun bir bölümünü kaçıracak olan Muslera’nın arkasına kaleci arayışlarını sürdürüyor. Yabancı sayısındaki değişiklik nedeniyle yerli bir ismi renklerine bağlamayı düşünen Galatasaray, Volkan Babacan’ın ardından Sinan Bolat’ı da gündemine aldı. 2014-2015 sezonunda Sarı- Kırmızılı formayı giyen ve Muslera ile beraber oynayan Sinan, özellikle son 2 senelik periyodu Belçika’da çok iyi geçirdi. Önceki sezon yılın kalecisi seçilen 31 yaşındaki eldivenin bonservisi elinde bulunuyor. Sinan’ın bir diğer artısı da hem ligi hem de Galatasaray’ı iyi bilmesi ve uyum sorunu yaşamayacak olması.
Sarı-Kırmızılı kulübün profesyonellerinin, kısa zaman içinde başarılı kalecinin temsilcileri Ediz Balkan ve Barış Bolat ile görüşeceği öğrenildi. Royal Antwerp kariyerini noktalayan Sinan Bolat da Türkiye’ye dönmeye sıcak bakıyor. (FANATİK)
ONYEKURU’DA SÜRPRİZ GELİŞME
Fransa Ligue 1 takımlarından Monaco, teknik direktörü Roberto Moreno ile yollarını ayırdı ve akabinde Hırvat çalıştırıcı Niko Kovac’la anlaşma sağlandığını duyurdu. Moreno yönetimindeki Fransız ekibi, Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru’yu lig sona ermeden çağırmış bu da sarı-kırmızılı taraftarların tepkisine neden olmuştu.
KADROYA ALINMADI
Sezon öncesi ilk hazırlık maçını Cercle Brugge ile gerçekleştiren Monaco, Henry Onyekuru’yu 25 kişilik kadroya dahil etmedi. Bu karar Fransa’da da şaşkınlıkla karşılandı.
YENİ HOCA KARAR VERECEK
Moreno ile yollarını ayıran Monaco, bir dönem Bayern Münih’i de çalıştıran Niko Kovac ile sözleşme imzaladı. Bilindiği gibi Nijeryalı futbolcuyu Fransa’ya çağıran eski teknik direktör Moreno’ydu. Takvim’de yer alan habere göre Kovac, Onyekuru ile ilgili olumsuz rapor verirse, transfer defteri tekrar açılacak. Bu durumda Galatasaray yine Fransız kulübü ile masaya oturacak. (FOTOMAÇ)
PEROTTI TRANSFERİNDE SÜRPRİZ
Fenerbahçe’nin prensip anlaşmasına vardığı Diego Perotti için Suudi Arabistan’dan teklif var. Kanarya, sol beke takviye için 31 yaşındaki oyuncunun peşine düşerken, 1 yıl kontratı kalması nedeniyle Roma ile makul bir bedel için masaya oturmuştu.
Ancak Il Tempo’nun haberine göre İtalyan kulübü rotayı değiştirdi. Al-Shabab’ın Roma’ya önce 2 milyon Euro ardından da 2.5 milyon Euro teklif ettiği ve oyuncuya da 2.5 milyon Euro önerdiği iddia edildi.
Roma ile olan sözleşmesi 2021 yılında sona erecek olan 31 yaşındaki futbolcu, sol kanat, sağ kanat ve 10 numara mevkilerinde forma giyiyor. Kariyerine Sevilla’da başlayan Arjantinli futbolcu, Boca Juniors, Genoa ve Roma’da oynadı. (FOTOMAÇ)
GALATASARAY’IN İSTEDİĞİ 10 NUMARA KONUŞTU
Güney Kıbrıs ligi ekiplerinden Apoel Nikosia’da forma giyen Norveçli futbolcu Ghayas Zahid’in adı son dönemlerde Galatasaray ile birlikte anılıyordu. 10 numara mevkiinde forma giyen 25 yaşındaki oyuncu, söz konusu iddialara ülkesinde yayım yapan Nettavisen gazetesine verdiği röportajda yanıt verdi.
Kulübüyle 2021 yazına kadar sözleşmesi bulunan Zahid, "Galatasaray’a gideceğine yönelik dedikodular hakkında ne söylemek istersin?" şeklindeki soruyu "Ben de bu konuda sizden daha fazla bilgiye sahip değilim. Gerek Yunanistan gerekse de Kıbrıs’ta böyle haberler yazılıp çiziliyor." şeklinde cevapladı. (Fanatik)
BEŞİKTAŞ’IN GÖZDESİ TAKIMDAN AYRILDI
Krasnodar’da bu sezon sonunda sözleşmesi sona eren kaleci Kritsyuk’un ayrıldığı rsmen açıklandı. Krasnodar Teknik Direktörü Musaev de oyuncunun sakatlık problemi nedeniyle 2-3 hafta önce takıma veda ettiğini söyledi.
Krasnodar Teknik Direktörü Musaev, "Kritsyuk’un sağlık sorunları vardı. Bu yüzden 2-3 hafta takıma veda etti. Artık bizimle olmayacak." dedi.
Öte yandan Rus haber ajansı TASS ise Kritsyuk’un Erdal Torunoğulları ile görüştüğünü ve Beşiktaş’la anlaştığını yazdı. Bu sezon Krasnodar ile sözleşmesi sona eren tecrübeli kalecinin yeni sezonda siyah beyazlıların kadrosuna katılacağı iddia edildi.
GUSTAVO’DAN KÖTÜ HABER GELDİ
Fenerbahçe’nin 2-0 yenildiği derbide oynayamayan Gustavo, ligin son haftasında oynanacak Çaykur Rizespor maçında da formasını giyemeyecek. Bu sakatlıkla birlikte yıldız futbolcu sezonu kapatmış oldu. (Fanatik)
GÖKHAN GÖNÜL FENERBAHÇE’YE DOĞRU
Mauricio Isla’nın ayrılığı ve geçtiğimiz günlerde Nabil Dirar’ın Emre Belözoğlu ile yaşadığı gerginlik sonrasında sağ bek transferi yapmak isteyen Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek Gökhan Gönül transferine hız verdi. 35 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş ile bitecek olan sözleşmesini uzatmak için yönetimle henüz anlaşamadı. (FOTOMAÇ)
BEŞİKTAŞ’IN İSTEDİĞİ SEHİC’TEN AÇIKLAMA
Galatasaray’da Fernando Muslera’nın ciddi sakatlığı sonrası kaleci arayışları devam ediyor. Birçok isimle temas halinde olan sarı-kırmızılılara Beşiktaş’ın kaleci gözdesinden transfer mesajı geldi.
Loris Karius’un ayrılığının ardından kaleci transferine öncelik veren Beşiktaş, bir süredir BB. Erzurumspor’un başarılı file bekçisi Ibrahim Sehic’i gündeminde tutuyor. 31 yaşındaki Boşnak kaleci transferiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, Muslera ile aynı takımda oynamak istediğini söyledi. (FOTOMAÇ)
MAİCON KRİZİ ÇÖZÜLÜYOR
Galatasaray - Al Nasr - Maicon krizi son bulmak üzere. Suudi basınında yer alan bilgilere göre Al Nasrlı yetkililer, sarı kırmızılıları ikna etmeye çok yaklaştı.
Haberin detaylarında yer verilen bilgilere göre kısa süre önce istenilen bonservis miktarından dolayı rest çeken Al Nasr’ın, yeniden sarı kırmızılı yetkililerle masaya oturduğu ve bu kez uzlaşmaya çok yakın olduğu ifade edildi.
.Öte yandan Galatasaray ve Al Nasr yetkilileri arasındaki müzakerelerin ’’bonservis" başlığı ile ilerlediği belirtilirken, mali anlamda el sıkışıldığı kaydedildi. (FOTOMAÇ)