Son Dakika Süper Lig Haberleri (12 Aralık 2020)
FENERBAHÇE İEL GALATASARAY’IN TRANSFER YARIŞI
Her transfer döneminde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Galatasaray, ocak ayı öncesi yine aynı isim üzerinde karar kıldı. Fatih Terim’in transfer listesinde olan golcü futbolcu Fenerbahçe’nin de gündemine girdi. Fatih Terim’in 2 sezondur izlediği golcü için Fenerbahçe’de vazgeçeceğe benzemiyor.
Galatasaray’ın ilgilendiği Gent’in golcüsü Roman Yaremchuk’a Fenerbahçe’nin de kancayı takması yeni bir transfer savaşı başlattı. Fatih Terim, iki sezondur yakından takip ettiği 25 yaşında, 1.91 metre boyundaki Ukraynalı yıldızda ısrar ederken, Fenerbahçe de bu futbolcudan kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Transfermarkt verilerine göre Ukraynalı golcünün güncel değeri 11 milyon Euro.. (FOTOMAÇ)
LJAJIC İÇİN AYRILIK KARARI
Beşiktaş’a büyük umutlarla transfer edilen ancak bir türlü isteneni veremeyen Adem Ljajic’le kulüp yol ayrımına geldi. İki sezondur bekleneni veremeyen ve yaklaşık 17 milyon euro’luk maliyeti ile siyah-beyazlıların bütçesinde önemli bir yük olan Ljajic’in gidişatından yönetim ve teknik heyet mutlu değil. 29 yaşındaki Boşnak oyuncuyla defalarca görüşen Başkan Ahmet Nur Çebi ve yöneticiler, Ljajic’ten her seferinde düzeleceğine dair söz alsa da gerçekte bunun karşılığı bulunamadı. Sabah’ta yer alan habere göre tecrübeli oyuncunun kendisini düzeltmemesi halinde kadroda yer bulmasının zor olduğunu belirten teknik direktör Sergen Yalçın ise devre arası transfer döneminde Ljajic için "Satılık ya da kiralık olarak gönderilebilir" raporu verecek. Beşiktaş yönetimi ise büyük paralar ödenerek transfer edilen oyuncusundan minimum düzeyde zarar peşinde. Devre arasında Ljajic için 5 milyon euro civarında gelebilecek tekliflere olumlu yanıt verilecek. Teklif gelmezse de kiralama formülü denenecek.
GALATASARAY’DA MUSLERA KARARI
3 milyon 575 bin euroluk maaşını koronavirüs nedeniyle 3 milyon euroya indiren Muslera, bir fedakarlık daha yaptı. Uruguaylı kaleci, 2.2 milyon euro euro karşılığında 2 yıllık sözleşmeye imza atacak (HÜRRİYET)
FENERBAHÇE’DEN GALATASARAY’A TRANSFER ÇALIMI
Stoper transferi için önceliği Roma’da forma giyen Juan Jesus olan Kanarya, Brezilyalı yıldızda sorun çıkma ihtimaline karşılık Abram için temaslara başladı. Arjantin ekibi Velez Sarsfield’da forma giyen Abram’ın sözleşmesi sezon sonu bitiyor. F.Bahçe ise Jesus olmadığı takdirde Abram’ı devre arasında istiyor. Fener’in gündemindeki Abram’ın piyasa değeri ise 6 milyon 800 bin Euro. Kanarya, Abram’ın 6 aylık sözleşmesi kalmasını pazarlıklarda avantaja çevirmek istiyor. Lemos ve Serdar’dan beklediği katkıyı alamayan F.Bahçe’nin hocası Erol Bulut’un stoper transferinde ısrarcı olduğu öğrenildi. Bulut’un Abram’a onay verdiği belirtildi. (FOTOMAÇ)
BEŞİKTAŞ’A SÜRPRİZ 10 NUMARA
Süper Lig’de üst üste aldığı galibiyetlerle zirveyi takibini sürdüren Beşiktaş, bir yandan da transfer odaklandı. Sarı-lacivertlileri, Bundesliga ekibi Schalke’de kadro dışı kalan 10 numara Nabil Bentaleb’i listesine aldı. Sergen Yalçın, Cezayirli isim için Rachid Ghezzal’dan bilgi aldı. Beşiktaş’ın Cezayirli yıldızı, vatandaşı için Beşiktaş’a şampiyonluk yarışında çok fazla katkı yapabileceğini, Türkiye’de kendisine yepyeni bir kapı açılacağını bildiği için bu şansı değerlendireceğine inandığını anlattı ve istenirse devreye girebileceğini söyledi. Yönetimin Sergen’in önüne koyduğu Bentaleb, son bir yıl içinde ikinci kez Schalke tarafından kadro dışı bırakıldı. Cezayirli futbolcu ocak ayında bedelsiz olarak gönderilecek. (SABAH)