Son Dakika Süper Lig Haberleri (11 Ekim 2020)
FENERBAHÇE’YE ŞOK CEVAP
Takvim’de yer alan habere göre sarı-lacivertlilerin gelecek adına büyük umut beslediği genç futbolcu Ömer Faruk Beyaz, sözleşme uzatma teklifine yanaşmadı. Kulüple mukavelesinin son senesini yaşayan potansiyelli genç yıldıza, Avrupa’dan tekliflerin olduğu ifade edildi.
BELHANDA SABIR TAŞIRDI
Faslı futbolcu Younes Belhanda’nın sarı-kırmızılı ekibi FIFA’ya şikayet ettiği, Feghouli’nin de Belhanda ile birlikte hareket ettiği ifade edilmişti. Faslı oyuncunun transferin son saatlerinde sarı kırmızılı yöneticilere, "Sözleşmemi uzatırsanız maaşımı düşürürüm. Yoksa aynı şartlarla oynarım" dediği ortaya çıktı. Sarı kırmızılıların yanıtı ise "Biz sana kulüp bul, diyoruz. Sen yeni sözleşme diyorsun!" oldu. (Hürriyet)
GALATASARAY’DAN FIFA’YA BAŞVURU
Galatasaray’ın 2018 yılında Al-Hilal’e sattığı Bafetimbi Gomis transferi FIFA’lık oldu. Sarı-kırmızılı takım, Bafetimbi Gomis’in bonservis bedelinden kalan son taksidi alamadağı gerekçesiyle Suudi Arabistan Ligi ekibi Al-Hilal’i FIFA’ya şikayet etti.
Bilindiği üzere Suudi Arabistan ekibi 1 Mart 2019 tarihinde ödemesi gereken 2 milyon euro’luk son taksiti geciktirmiş ve sarı-kırmızılı takım 10 gün süre vermişti. (Fotomaç)
FENERBAHÇE’NİN YENİ KAYNAĞI
Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi Altay Bayındır’ı Avrupa’nın dev kulüpleri yakından takip ediyor. Sarı-lacivertliler genç kaleciyi yüksek bir bedelle satarak transferlere kaynak oluşturacak.
Yönetim Altay Bayındır’ı takip eden kulüplerle sezon sonunda masaya oturacak. Genç eldiven, tıpkı Eljif Elmas ve Vedat Muriqi’de olduğu gibi iyi bir stratejiyle elden çıkartılacak. (Takvim)
LENS’TEN BEŞİKTAŞ’A ŞARTLI ONAY
Jeremain Lens, Beşiktaş ile olan sözleşmesini feshetmek için 3 milyon Euro isterken; geçen sezon dahil kendisine ödenmesi gereken 7 milyon Euro’nun böylece 4 milyon Euro’sunun kulübün kasasında kalabileceğini söyledi.
Siyah-beyazlı yönetim Lens ile devam ederse geçen sezondan kalma 1.3 milyon Euro daha ödemek zorunda kalacak. Hali hazırda Lens’in elinde geçen sezon tamamlanmayan ödemeleri için FIFA’ya gidip serbest kalma hakkı var. Bu da kendisine bu 7 milyon Euro’yu alma hakkını verecek. (Fotomaç)
BEŞİKTAŞ’TA KRİZ SONRASI 3 GELİŞME
Porto’da uzun süredir sakatlığından dolayı pek forma şansı bulmayan Aboubakar’ı takıma katan Kara Kartal’da taraftarlar sürekli sakatlık yaşayan Kamerunlu forvetin alternatifinin olmamasına yoğun tepki gösterdi.
Kadrodan ayrılan futbolcularla 15.1 milyon Euro’luk yükten kurtulan Kartal, yeni gelen 10 isme toplam 8.8 milyon Euro maaş ödeyecek. Necip Uysal’ın 1.2 milyon Euro’luk maaşından üçte bir oranında indirime gitti. Oğuzhan Özyakup da ısmi indirime gitti.
Ve Atiba Hutchinson... Beşiktaş’ın belki de en memnun oyuncusu olan Kanadalı da eski sözleşmesinden yaklaşık 400 bin Euro daha düşük bir rakama imza attı. (A Spor)
BECKHAM, HIGUAIN’I TRANSFER ETTİ
İngilizlerin efsane ismi David Beckham’ın sahibi olduğu MLS ekiplerinden Inter Miami, transferlerine devam ediyor. Daha önce Juventus’la sözleşmesini fesheden Gonzalo Higuain’i renklerine bağlayan Inter Miami, şimdi de bir dönem Beşiktaş forması giyen kardeşi Federico Higuain’le sözleşme imzaladı. (Fotomaç)
GALATASARAY’DA DEV OPERASYON
Sabah’ın haberine göre; Her ay Florya’ya 4 milyon Euro’ya yakın ödeme yapan sarı kırmızılı yönetim, futbolculardan sadece Belhanda- Feghouli ikilisinin kabul etmediği %15 kesintiyi tüm takıma uygulamaya başladı. Bu operasyonla Galatasaray’ın kasasında sezon boyunca 50 milyon TL kalacak.
G.Saray, Belhanda’ya yaptığı %15’lik kesinti ile 3 milyon 350 bin Euro alan oyuncudan 502 bin Euro civarında indirim yapmış oldu.
FALCAO’YA TERİM’DEN GÖZDAĞI
Türkiye’nin haberine göre, Sezona harika bir başlangıç yapan Galatasaray’da rüzgâr kısa sürede tersine esmeye başladı. Takımın yıldızları Belhanda, Feghouli, Falcao gibi isimler de ilk iki maçtan sonra hızlıca eski formsuz görüntülerine bürününce Fatih Terim olaya el attı. Sakat ve süre bulmakta zorlanan isimleri belli bir düzeye getirip forma rekabetine sokmak isteyen Terim’in en büyük dileği Emre Akbaba’nın bir an önce takıma dönmesi.
Kerem’i, Feghouli’yle, Oğulcan’ı da formsuz Falcao-Diagne ile forma rekabetine sokmak isteyen Terim böylece takımda kimsenin yerinin garanti olmadığını göstermeyi hedefliyor.
BEŞİKTAŞ’TA MANDZUKIC GERÇEĞİ
Milliyet’in haberine göre; İmza parasını çok bulduğunu ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Önce iki yıllık anlaşma üzerinden 3 milyon euro imza parası istendi. Sonra bir yıllık ve 1.5 milyon euro olsun denildi. Ben imza parası vereceğime bu parayı takımdaki oyunculara öderim daha iyi... Bizim önceliğimiz takımın maaş ödemelerini geciktirmemek" ifadelerini kullandı.
.
PEROTTİ’DE BEKLENMEDİK GELİŞME
Sarı-lacivertli teknik heyet, taraftarların sahaya çıkmasını dört gözle beklediği Perotti’yle ilgili flaş bir karar aldı. Milliyet’in haberine göre, sol kanadı güçlendirme adına Fenerbahçe’ye transfer edilen Diego Perotti, tam iyileşinceye kadar oynatılmayacak, sakatlığının uzama riski alınmayacak. Sarı-lacivertliler, Arjantinli oyuncunun ne zaman oynamaya başlayacağını merak ederken, teknik heyetin ise bu konuda aceleci olmayacağı dile getirildi.
SÖZLEŞMEDEKİ MADDELER ORTAYA ÇIKTI
Transfer sezonunu oldukça hareketli geçiren Fenerbahçe, 18 ismi kadrosuna katarak büyük bir sükse yarattı. Sarı-lacivertli takımda Samatta, Sosa ve Caner’in sözleşme detayları da ortaya çıktı.
BAŞARI BONUSU SADECE GALİBİYETTE VAR!
Takvim’in haberine göre, Samatta, Sosa ve Caner’in sözleşmelerinde kadroya girme, 11’de oynama ve sonradan oyuna girme gibi özel bonus maddeleri olduğu öğrenildi. Başarı bonusunda ise sadece galibiyete para var.