comScore

Şenol Güneş: 'Beşiktaş'tan ayrılmayabilirdim"

23 Nisan 2021, Cuma 23:15
Şenol Güneş: 'Beşiktaş'tan ayrılmayabilirdim

Şenol Güneş, beIN Sports'ta be United programına konuk oldu. 

FutbolArena - A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol gündemini değerlendirdi. 

Avrupa Süper Ligi, Türk futbolu ve genel gündeme dair konuşan Şenol Güneş, beIN Sports'a konuk oldu. 
"PARA SADECE ARAÇTIR"

Para bir araçtır. Önemli olan değerdir. Değer bulduğunuz zaman parayı kazanabilirsiniz. Ancak değeriniz yoksa, parayla değeri kazanamazsınız. Futbol bulunduğumuzun hayatın bir parçası, oyun. Hayatımızın merkezinde. Endüstriyel olması normal. Yok etme savaşı değil. Eskiden bugüne geldiğimizde değişen imkanlar ortada. 

"NİYE BORÇ YAPTIN?"

Uluslararası anlamda bu sistemden beslenip güç edinenler, büyük kulüp olanlar o gücünü kendi lehlerine kullanmak istiyor. Borcumuz var diyor. Niye borç yaptınız? Hiç hesap vermek yok. Ortak değer değil mi? Futbolun sahibi patron değil, taraftardır. Çünkü futbolun müşterisi taraftardır. Kimse ilgilenmezse nasıl futbol olacak? 

"KAYBETMEMEK ADINA BAŞKALARINI YOK EDERSENİZ SİZ DE YOK OLURSUNUZ"

Kafanıza göre plan yapıyorsunuz. Güç odaklı düşünüyorsunuz. Hayır, birlikte yöneteceğiz. Yine varlığınız varsa yaşıyorsunuz. Kaybedin demiyorum. Kaybetmemek adına başkalarını yok etmeye giderseniz siz de kaybolursunuz. Bu sistemin herkesin birlikte yaşayacağı sistem olmalı. 

"SADECE PARA PEŞİNDEN DEĞİL, DEĞERLERİN PEŞİNDEN GİDİN"

Rakamların peşinden değili, değerlerin, ilkelerin peşinden gidin. Daha çok para nasıl kazanılır diye düşünelim. Para gerekli mi hakkım mı diye sormazsanız, o zaman başka bir hayata girersiniz. Para önemli. Ancak para peşinde koştuğunuz zaman bir süre sonra ne para kalır, ne değer kalır, ne dostunuz kalır. 

"BEŞİKTAŞ'TA 4. OLDUĞUM KADRO EN İYİ DEĞİL, EN SORUNLU KADROYDU"

Beşiktaş'ta 4. olduğumuz kadro en iyi kadro değil, en sorunlu kadroydu. Negredo ve Lens alınırken Burak ile Volkan Şen'i istemiştim. Quaresma, Babel var. Lens'i nereye koyacağım demiştim. Negredo geldi. Oynatmak zorundasın, Pepe niye gitti? Maaşını alamadığı için.  Ben de kulüp takımı çalıştırsam hangisi daha iyiyse onu oynatırım. 16 yabancı, 10 yerli. O zaman yatırım yapamabilir misiniz? Falcao, Mohammed'in olduğu yerde Kerem ile Halil var. İkisi mecburiyetten oynar. Cenk, Mario Gomez ile rekabet ederek büyüdü. Bu çalışmanın karşılığında Mario Gomez'i almışım. Aynı şey Fatih hocanın. Mohammed ve Falcao iyi olsa o zaman diğerleri bekleyecek. Bunun dışında genel konuşuyorum. Borcunuz var, oyuncuya para veremiyorsunuz, transfer yapıyorsunuz. Futbolumuzdaki sorun bu. 

"BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMAYABİLİRDİM AMA KONUŞULANLARDAN SONRA KALMAM DOĞRU DEĞİLDİ"

"Beşiktaş'tan (-ki, hayatımda hep eksi olarak yazarım onu) ben iki takımı çalıştırmam dememe rağmen Milli takımı almak zorundaydım.  Milli takımın da hocayı çağırabilme hakkı var. Ayrılma durumuna geldik. Konuşulanlardan sonra durmanın doğru olmayacağını düşündüm. Hem bana, hem Beşiktaş'a zarar verecekti."
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!