comScore

Rizespor Rizespor

Okan Buruk'tan Beşiktaş ve Başakşehir iddialarına cevap

21 Nisan 2019, Pazar 19:26
Okan Buruk'tan Beşiktaş ve Başakşehir iddialarına cevap

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk maç sonu Beşiktaş ve Başakşehir hakkında gelen soruyu yanıtladı. Çaykur Rizespor'un golcü futbolcusu Vedat Muriç, Başakşehir'in kazandığı penaltı hakkında, “Maçtan çıktıktan sonra penaltı yok gibi gördük. Çünkü Musa elim takıldı diyordu. Çekmedim dedi ama izledikten sonra ben karar veremedim” dedi. 

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaştığı Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından konuşan Rizespor'un golcü futbolcusu Vedat Muriç, “Biz rakip fark etmeden gittiğimiz her deplasmanda galibiyet için oynuyoruz. Elimizden geleni yaptık. 1-0 öndeydik, son dakikada penaltı ile beraberliğe razı olduk. Yapacak bir şey yok. Başakşehir'e şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Biz de önümüzdeki maçlara iyi hazırlanıp, hedefimiz olan ligi en üst sırada bitirmek için çalışacağız” diye konuştu. 
 

Medipol Başakşehir'in Rizespor maçında kazandığı penaltı doğru karar mı?


Karşılaşmanın son dakikalarında Başakşehir'in kazandığı penaltının sorulması üzerine Kosovalı futbolcu Vedat Muriç, “Maçtan çıktıktan sonra penaltı yok gibi gördük. Çünkü Musa elim takıldı diyordu. Çekmedim dedi ama izledikten sonra ben karar veremedim. Hüseyin hocam görmüş olabilir tabi ki. Zaten hakemlerimiz de zor bir süreçten geçiyor açıkçası. Onlara da yardımcı olmamız lazım diye düşünüyorum. Sonuçta bu ligin hakemleri bunlar. Gelecek yıl da, bundan 2-3 yıl sonra da bu hakemlerimiz ile gidecek. O yüzden onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız lazım” şeklinde konuştu. 

VEDAT MURİÇ'TEN TRANSFER AÇIKLAMASI
Transfer haberleri hakkında da konuşan 24 yaşındaki futbolcu, “13 gol oldu. Takıma ne kadar katkı sağlarsam o kadar mutlu oluyorum. Transfer haberlerini konuşmak şu an doğru olmaz. Ben her zaman söylüyorum. Biz sahada işimizi yapacağız. Transferi başkanlarımız konuşacak. O yüzden Rizespor'un sözleşmeli futbolcusuyum. 1 yıllık daha sözleşmem var. Rizespor için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı. 

GÖKHAN AKKAN'DAN PENALTI SÖZLERİ

Vedat Muriç ve Mücadelenin ardından konuşan Rizespor'un kalecisi Gökhan Akkan, "Penaltı pozisyonuna yakındım ama o an temas var mı, yok mu tam bir şekilde göremedim. Çünkü benim odağım top olduğu için adama nasıl müdahale yaptı, çekti mi, tuttu mu görmedim. Tekrarını da izlemedim. Takdir hakemindir. Öyle karar verdi. Diyecek bir şey yok” dedi.
 

Okan Buruk Başakşehir'in penaltısı için ne dedi?


Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Medipol Başakşehir karşısında 3 puan alma şanslarının olduğunu aktararak, ilk 5 hedeflerine ulaşmak için olmak için çalışacaklarını söyledi. Okan Buruk, mücadelenin 90+3. dakikasında verilen penaltı kararıyla ilgili de konuşarak, “Pozisyonu seyredemedim. Bizim yediğimiz penaltı ile ilgili rakibin formasından çekme olduğu söyleniyor. Derecesi nedir tam olarak göremedim. Daha sonra bakacağız. Hakem izledi karar verdi. Bununla ilgili herkesin sitemleri oluyor. Geçen hafta bizim de sitemlerimiz oldu. Ligin sonu geldikçe sesler daha fazla yükseliyor. Teknik adamlar olarak işimize odaklanmak zorundayız. Biz de üzülüyoruz ama işimize odaklanmak zorundayız” açıklamasını yaptı. 

OKAN BURUK'TAN BAŞAKŞEHİR VE BEŞİKTAŞ İDDİALARINA CEVAP

Buruk, sezon sonu için isminin Beşiktaş ve Başakşehir ile anılmasıyla ilgili olarak da şu ifadelere yer verdi: 

“Bizim için sevindirici. Yeni neslin hocalarından biri olarak, çıkışını sürdüren ben ve benim gibi teknik direktörlerin futbolun içinde olması sevindirici. Teklif değerli ama ilk düşüncemiz önümüzdeki 5 maça odaklanıp sezon sonrasında geleceğimizle ilgili karar vermek. Rize'de çok mutluyum. Taraftarlarımızı da çok seviyorum. Lig bittiğinde en doğru kararı hep birlikte veririz.”

Son dakika Spor Toto Süper Lig Haberleri FutbolArena.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!