comScore

Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! İşte yeni bedelli askerlik süresi

17 Şubat 2019, Pazar 18:25
Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! İşte yeni bedelli askerlik süresi

Yeni tip askerlik sistemi belli oldu mu? Cumhurbaşkanı yeni tip askerlik sistemini onayladı mı? Yeni tip askerlik sistemi meclise sunuldu mu? AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, yeni tip askerlik sistemi hakkında önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir mitinginde yeni askerlik sistemi hakkında müjdeli haber verdi. Balıkesir'de konuşan Recep Tayyip Erdoğan yeni askerlik döneminin ne kadar olacağını açıkladı. Yeni askerlik kaç ay olacak? Yeni askerlik sistemi açıklandı mı? Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni askerlik sistemi açıklaması haberimizde.


Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni askerlik sistemi açıklaması


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni askerlik sistemi açıklaması. Balıkesir'de mitingde konuşan Recep Tayyip Erdoğan: ''Bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getiriyoruz'' dedi. 

İŞTE O AÇIKLAMALAR
''Askerlik sistemiyle ilgili yeni sistemde lisan ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. 2 yıllık meslek yüksek okul mezunları için ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. İki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek.

Lise ve altı mezunlar için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması getiriyoruz. Dövizle askerlik uygulaması sürecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirli bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın herkes bedelli askerlik yapabilecek. Askerliği, gençlerimiz için bir yük olmaktan kurtarıyoruz.''


 

YENİ TİP ASKERLİK İÇİN İNTERNETTE YAPILAN YORUMLAR


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!