comScore

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? (Hangi illerde yasak olacak?)

18 Mayıs 2020, Pazartesi 19:37
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? (Hangi illerde yasak olacak?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin merakla beklediği "Ramazan Bayramı ve Arefe Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Arefe Günü sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan Bayramı'nda hangi illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin merakla beklediği "Ramazan Bayramı ve Arefe Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.
 

Ramazan Bayramı ve Arefe Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?


Ramazan Bayramı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının detayları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından Ramazan Bayramı için planlanan sokağa çıkma yasağını ilan etti.

Arefe günü dahil olmak üzere 4 günlük sokağa çıkma yasağı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "23-24-25-26 Mayıs'ta 81 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulayacağız." dedi.
65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN İSTİSNA

"Arife gününden bayramın son gününe kadar olan 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs pazar günü saat 14 ile 20 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecekler."

CAMİİLER İBADETE AÇILIYOR

"29 Mayıs Cuma günü Cuma namazıyla birlikte, valilik ve müftülüklerin belirlediği şartları uygun camilerimizi ibadete açıyoruz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması devam edecektir."

Son dakika Aktüel Haberler FutbolArena'da.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!