comScore

Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi Derneği 24 Haziran seçiminde var mı? Oy ve Ötesi hakkında merak ettikleriniz

24 Haziran 2018, Pazar 08:48
Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi Derneği 24 Haziran seçiminde var mı? Oy ve Ötesi hakkında merak ettikleriniz

Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi Derneği bu seçimde görev yapacak mı? Oy ve Ötesi ne demek? Oy ve Ötesi ne iş yarar? Oy ve Ötesi hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara haberimizde yanıt bulabilirsiniz. 

FutbolArena - Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi Derneği hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar 24 Haziran 2018 seçim Oy ve Ötesi hakkında merak ettikleri sorulara internet ortamında yanıt aramaya başladı. Oy ve Ötesi bir dernektir. Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi ne demek? Oy ve Ötesi ne işe yarıyor? Bu sorulara dair cevaplarımızı haberimizde derledik. 


Oy ve ötesi nedir?


Oy ve Ötesi, sekiz arkadaş tarafından "şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleştirilmesi" amacıyla, Mart 2014 yerel seçimlerinden hemen önce oluşturuldu. İstanbul'daki "33 bin sandık için 33 bin gönüllü buluyoruz" sloganıyla başlayan hareket, çok kısa süre içinde tüm Türkiye'ye yayıldı, 30 bin gönüllüye sahip bir platforma dönüştü. Hareket, 24 Nisan 2014'te dernekleşti; İstanbul merkezli "Oy ve Ötesi Derneği" resmen kuruldu.


 

Oy ve ötesi hangi seçimlerde görev yaptı?


Tamamen gönüllülerden oluşan oy ve ötesi, ilk olarak Mart 2014 yerel seçimlerinde sandık başlarında görev yaptı. Ardından Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sandık başında görev alan Oy ve Ötesi gönüllüleri, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde de yine sandık başındaydı.
NEREDE OY KULLANACAKSINIZ: Seçmenler kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullanabilecek. Oy vermeye seçmen bilgi kağıdınızla gidin. Seçmen kağıdınız ulaşmadıysa YSK'nın sitesinden, e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağınız yeri öğrenebilirsiniz.

TC NUMARALI KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYIN: Oy verme günü yanınıza seçmen bilgi kağıdının yanısıra Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarasını taşıyan; TC Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensubu mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayın.

BELGELERİNİZİ VERİN: Oyunuzu kullanırken sandık kurulu görevlisine kimliğinizi verin. Görevli seçmen listesinde isminizi bulur ve kontrollerini yaptıktan sonra oy pusulası, zarf ve mührü size vererek kabinde oyunuzu kullanmanızı ister.

İMZA ATILMALI: Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.. 

SOSYAL MEDYADA SEÇİM GÜNÜ HEYECANI

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!