comScore

Beşiktaş Beşiktaş

O karar Fatih Terim'i hatırlattı

05 Aralık 2014, Cuma 22:46

FutbolFederasyonu Tahkim Kurulu, Gökhan Töre'nim ardından Mustafa Pektemek'in cezasında da indirime gitti. Bu maddeden ilk faydalanansa Fatih Terim olmuştu.

FutbolArena Özel - Futbol  Federasyonu Tahkim Kurulu, Gökhan Töre'nim ardından Mustafa Pektemek'in cezasında da indirime gitti. bu maddene ilk faydalanansa Fatih Terim olmuştu.

Geçtiğimiz yıl TFF'nin disiplin yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 105. Maddesine “erteleme” maddesi konmuş ve bu kuraldan da ilk faydalanan o dönem Galatasaray'ın başında bulunan Fatih Terim olmuştu.
Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Beşiktaşlı Mustafa Pektemek'e verdiği iki maçlık cezanın birini, bir yıl süreyle erteledi. Daha öncede 3 maç ceza alan Gökhan Töre'nin 3 maçlık cezasının 1'i ertelenmişti.

KURAL İLK TERİM'E UYGULANDI

2012'de hayata geçirilen bu kuraldan ilk yararlanan o dönem Galatasaray'ın hocası olan Fatih Terim olmuştu.

O dönem Trabzonspor ile oynanan Süper Final play-off maçında 3 maç ceza alan Terim'in 2 maçlık cezası ertelenmişti.

Devam eden sezonda Mersin İdman Yurdu maçında 7 maç ceza alan Terim'in 2 maçıda cezaya eklenmiş ve Terim toplam 9 maç ceza çekmişti.