comScore

Neuer mi yoksa Buffon mu daha iyi kaleci? Ömer Çatkıç yorumladı

03 Temmuz 2016, Pazar 14:06
Neuer mi yoksa Buffon mu daha iyi kaleci? Ömer Çatkıç yorumladı

EURO 2016'da dün gece aynı zamanda kalecilerin kapışması vardı. Kazanan Alman Manuel Neuer oldu. Kaybeden Gianluigi Buffon oldu. 

FutbolArena Özel Röportaj - EURO 2016'nın erken final niteliğindeki karşılaşmasında Almanya, İtalya'yı penaltılarla geçerek yarı finale yükseldi.  Bu karşılaşmayı öne çıkaran nedenlerden biri de kalecilerdi. Bir yanda Manuel Neuer, diğer yanda Gianluigi Buffon vardı. 
 

Ömer Çatkıç'tan Manuel Neuer ve Gianluigi Buffon yorumu


Dünya'nın en önemli 3 kalecisi arasında gösterilen ikili dün gece kendilerinden bekleneni yaptılar. Bir gol daha az yiyen Alman Manuel Neuer kazandı. Gianluigi Buffon kendi adına iyi bir karşılaşma çıkardığı gece belki de onun son Avrupa Futbol Şampiyonası oldu.


HANGİSİ DAHA İYİ?
Dün gecenin ardından Manuel Neuer mi yoksa Gianluigi Buffon mu? Hangisi daha iyi kaleci? Bu soruyu eski kalecilerden Ömer Çatkıç'a sorduk. Çatkıç'ın cevabı Manuel Neuer oldu. Nedeneni anlattı:


GÜNCELLENEN FUTBOLDA BİR NUMARA 

“Manuel Neuer'in Buffon'dan daha iyi kaleci olduğunu düşünüyorum. Manuel Neuer, sadece bir kaleci değil aynı zamanda oyun kurucu aynı zamanda savunma oyuncusu.  Güncellenen futbolda oyuna top sokma becerisi çok yüksek. Defansın arkasına atılan toplarda bir savunma oyuncusu kadar başarılı. Çizgi üzerinde zaten çok belirleyici. Refleksleri çok güçlü. Bu yüzden Manuel Neuer.”


BUFFON'U ÖNE ÇIKARAN TAKIM SAVUNMASI 

“Buffon çok büyük kaleci. Bu gerçeği hiç bir şey değiştiremez. Ancak İtalya takım halinde çok iyi savunma yapıyor. Bu detay Buffon'u daha fazla öne çıkarıyor. İtalya'nın oyun sistemi bir kaleci için daha kolay ama Almanya'nın oyun sistemi kaleci için daha zor”

Aydın Cingöz 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!