comScore

FutbolArena TV

Mutlu Topçu: "Hiçbir takımdan korkumuz yok"

10 Åžubat 2017, Cuma 18:56

FutbolArena - Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Bursaspor'da teknik direktör Mutlu Topçu iddialı...

Hamza Hamzaoğlu sonrasında göreve gelen ve Fenerbahçe karşısında ilk maçına çıkacak olan Topçu, "Planlarımız doğrultusunda eksik olan yerlerden başlayarak zaman içinde taktiksel antrenmanlara kadar geldik. Gelinen noktadan çok memnunuz. Futbolcu arkadaşlarımızın özverisi, çalışkanlığı bizi güçlendirdi, heyecanlandırdı. Bütün bu çalışmaların neticesini, Fenerbahçe mücadelesinde almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Mutlu Topçu, "Oyuncularımız beni heyecanlandırıyor"


"Bu kadroyu ben kurmadım, gibi bir mazeret içinde olamam." diyen Topçu, "Bu kadronun yapabilecekleri için yaklaşık 10 gündür biz burada devamlı arayış içindeyiz. Elbette sıkıntılarımız var ama bu sıkıntıları kadro yapısı içinde gidermek istiyoruz ve gidereceÄŸiz de. Farklı taktiksel anlamda arayışımız oldu ama oyuncularımız son birkaç antrenmanda gerçekten beni de heyecanlandıran bir oyun ortaya koydu. Yapısal anlamda eksiklerimiz çok ama bunları da saha içinde bireysel anlamda gidermeye çalışıyoruz. Çok çalışırsak baÅŸaracağız." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 


Mutlu Topçu, "Fenerbahçe maçı bizim için de bir sınav"


Bu maça iyi hazırlandıklarını belirten Topçu, bu maçın kendileri için de bir sınav olduÄŸunu dile getirirken ÅŸunları söyledi; "Futbolcu arkadaÅŸlara da söyledim, bu hafta sonu onların deÄŸil bizim de sınavımız, hocaların da sınavı. Bütün yaptıklarımızın karşılığını görebilecek miyiz. Büyük bir camia olarak söylüyorum bunu, hiçbir takımdan korkumuz yok. Hafta sonunda alacağımız 3 puanla Kayseri'den veya Karabük'ten alacağımız 3 puan arasında hiçbir fark yok. Kazandığımız zaman da çok büyük ÅŸeyler deÄŸiÅŸmeyecek ama futbol adına bir ÅŸeyler kazanmak istiyoruz. Bizim istediÄŸimiz, evet gerçek anlamda fiziksel olarak rakibi yıpratan, aynı zamanda futbol oynamayı isteyen bir takım olmak." 


Mutlu Topçu: "Hiçbir rakibe özel önlem almam"


Fenerbahçe için özel bir önlem almadığını da belirten Topçu "Hiçbir rakip için özel önlem almam. Benim takımım ne yaptı, biz ne yaptık, o önemli. Rakip takımda önemli futbolcular vardır ama futbolu sadece önlem alarak geçirirseniz 0-0'a oynarsınız. Biz o önlemleri evet düşündük, arkadaÅŸlarımızla paylaÅŸtık. Ancak bundan daha ötesi olmaz. Bundan daha ötesi bizim ne yapabileceÄŸimiz. Bizim bir kimliÄŸimiz var. Bizim, kanatları kullanan, çabuk oynayan, ÅŸut atan takım olmamız lazım." ifadelerini kullandı. 


Mutlu Topçu'dan Bursaspor taraftarına mesaj


Sezon başında taraftarlarla sorun yaşayan Bilal Kısa'yla ilgili olarak da konuşan Topçu, "Başta Bilal olmak üzere takımdaki her futbolcudan faydalanmak istiyorum" derken, şunları kaydetti:

"Taraftar mücadele ister. Bilal de kariyerli oyuncu ama bu mücadeleyi daha ötesine taşıması lazım. Burada 5 sene kaldığım için taraftarın ne istediğini biliyorum. İki gün sonraki mücadeleyi kaybedebiliriz ama 'Helal olsun bu takım gerçek anlamda savaştı, mücadele etti, futbol oynadı.' dedirtmek istiyoruz. Bilal de bunu bilecek, bir başka futbolcu da bunu bilecek. Benim için futbolcunun ismi önemli değil. O mücadeleyi verecek oyuncular sahada olacak. Kim ne verecek, beraber göreceğiz ama en iyisini verecek. Önümüzde 15 maçlık büyük bir periyot var. Bu periyotta iyi işler başarmak zorundayız."

Bursaspor Videoları