comScore

Müslüman karşıtı algılandığı için kulüp adını değiştirme kararı aldılar

09 Nisan 2019, Salı 19:06
Müslüman karşıtı algılandığı için kulüp adını değiştirme kararı aldılar

Yeni Zelanda Rugby kulübü Crusaders'ın yönetimi, Haçlılar anlamına gelen ve dolayısıyla Müslüman karşıtı olarak algılanan kulübün adını değiştirmeyi düşündüklerini açıkladı. 

FutbolArena Dış Haberler - Yeni Zelanda'nın Rugby takımlarından Crusaders, Christchurch kentinde iki ayrı camiye cuma namazı esnasında düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı haçlılar anlamına gelen kulübün adını değiştirmeyi düşündüklerini açıkladı. 

Crusaders yönetimi hem Christchurch kentindeki cami saldırısı, hem de haçlılar anlamına gelen kulübün adının Müslüman karşıtı olduğu olarak algılandığı için bu yönde bir karar aşamasında olduklarını duyurdu. Crusaders'in bu kararı ülkede büyük yankı uyandırırken siyasiler tarafından tepki gördü. 


Yeni Zelanda cami saldırısı nasıl oldu?


Hatırlanacağı üzere Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki ayrı camiye cuma namazı esnasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişi yaşamını yitirmişti. Olayı 'bir terör saldırısı' olarak niteleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern 'eşi benzeri görülmemiş saldırının' meydana geldiği günün ülke tarihinin en karanlık günlerinden biri olduğunu söyledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!