comScore

MKE Ankaragücü MKE Ankaragücü

Ankaragücü'nde Fenerbahçe'ye karşı Altay mucizesi

07 Nisan 2019, Pazar 17:39
Ankaragücü'nde Fenerbahçe'ye karşı Altay mucizesi

Ankaragücü'nün 20 yaşındaki genç kalecisi Altay Bayındır, Fenerbahçe maçındaki başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti. 

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig 27. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya geldiği maçta 20 yaşındaki genç kaleci Altay Bayındır performansıyla müsabakaya damga vuran isimlerden biri oldu. Altay, 67. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın golüne engel olamamasına rağmen bu dakikaya kadar son derece etkili bir performans sergiledi.


Ankaragücü - Fenerbahçe maçı kaleci Altay'ın kurtarışları 


Fenerbahçe karşısında ilk 25 dakikada 4 kurtarış yapan Altay Bayındır, özellikle Hasan Ali Kaldırım'ın golünden önce Soldado'nun penaltı noktası üzerinden müsait pozisyondaki şutunda başarılı bir kurtarış yaptı. 20 yaşındaki file bekçisi bu pozisyondan 2 dakika sonra karşı karşıya kaldığı anda Hasan Ali Kaldırım'ın vuruşunda topun ağlara gitmesine engel olamadı. Genç kaleci gole kadar 66 dakikada 5 kurtarış yaptı. 


Ankaragücü kalecisi Altay kimdir?


Altay Bayındır, 2015 yılında Ankaragücü altyapısından yetiştikten sonra A takıma yükseldi. 20 yaşındaki genç kaleci 1.98 boyunda. Altay Bayındır bu sezon Ankaragücü formasıyla ligde 13 maçta sahaya çıkarken, kupda ise 2 maçta görev aldı. Altay Bayındır'ın Ankaragücü kulübüyle 2020'ye kadar sözleşmesi devam ediyor. 

Sarı Lacivertli takımla ilgili tüm gelişmelere Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!