comScore

Milli takımdan 15 yıl sonra en kötü performans

17 Kasım 2018, Cumartesi 22:06
Milli takımdan 15 yıl sonra en kötü performans

A Milli Takımımız İsveç'e kaybederek UEFA Uluslar Ligi'nde C Ligi'ne düştü. Milli takım 15 yıl sonra ilk kez üst üste 3 maçta gol atamadı. 

FutbolArena Detay -  UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli takımımız gruptaki son maçında İsveç'e 1-0 mağlup olarak 3 puanla son sırada yer aldı ve C Grubu'na düştü. İsveç mağlubiyetinin ardından Konya'da maçı izlemeye gelen taraftarlar, müsabaka sonunda İsveç milli futbolcularını alkışladı. 

Öte yandan üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Türkiye, 2003'ten sonra bir ilki yaşadı. Milli takım 2003'ten bu yana ilk kez üst üste 3 maçta gol atamadı. Son olarak 2003'te Ukrayna, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti maçlarında gol atamayan Milli takım, son 3 maçında İsveç, Rusya ve Bosna Hersek karşılaşmalarında gol atma başarısı gösteremedi. Milli takım son olarak 10 Eylül'de İsveç deplasmanında 3-2 kazanılan maçta gol sevinci yaşarken, son gol 90. dakikada Emre Akbaba'dan geldi. 
Türkiye: Sinan Bolat, Mehmet Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar, Hasan Ali Kaldırım, Okay, Mahmut, Yunus Mallı, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

İsveç: Olsen, Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson, Larsson, Johansson, Ekdal, Olsson, Claesson, Berg


Milli Takım Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!