comScore

Milli takımda ilklerin gecesi! Eskişehir'de Güneş doğdu

25 Mart 2019, Pazartesi 22:21
Milli takımda ilklerin gecesi! Eskişehir'de Güneş doğdu

Türkiye, Moldova'yı 4-0 mağlup ederken özlenen A Milli Takım geri döndü. Şenol Güneş yönetiminde taraftarları mest eden milli takım, Eskişehir'de ilklerin gecesini yaşadı.

FutbolArena - Türkiye, EURO 2020 Elemeleri grup etabı ikinci maçında Moldova'yı 4-0 mağlup etti. Şenol Güneş'in milli takımdaki ikinci dönemi galibiyet serisiyle başladı. A Milli Takım, EURO 2020 Elemeleri grup etabında ilk 2 maçını kazanmayı başardı. Eskişehir'de muhteşem bir taraftar önünde mücadele eden Türkiye, aynı zamanda ilklerin gecesini yaşadı.
 

Türkiye - Moldova maçı istatistikleri


Opta verilerine göre Türkiye iç sahada 4 maç aradan sonra ilk galibiyetini yaşadı. Lucescu ile kötü bir dönemi geride bırakan A Milli Takım, Şenol Güneş ile Eskişehir'de tribünleri coşturdu. Türkiye bu maça gelene kadar son 4 iç saha maçından 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet almıştı. 

TÜRKİYE - MOLDOVA MAÇ SONU DEĞERLENDİRMELERİ


2 YIL ARADAN SONRA ÜST ÜSTE İLK GALİBİYET

Arnavutluk'tan sonra Moldova'yı yenen A Milli Takım, 11 Haziran 2016'dan sonra ilk kez üst üste 2 resmi maç kazandı. Türkiye o dönem İzlanda, Finlandiya ve Kosova'yı mağlup ederek Dünya Kupası Elemeri grubunda 3 maçlık galibiyet serisi yaşamıştı.

DENİZ TÜRÜÇ İLK MAÇINDA ŞOV YAPTI

Kayserispor'un başarılı futbolcusu Deniz Türüç, Milli Takım formasıyla ilk 11'de sahaya çıktığı ilk maçta 2 asist yaptı. Formda görüntüsüyle dikkat çeken Deniz Türüç, son 5 resmi maçta 2 gol ve 3 asiste ulaştı.

KAAN AYHAN VE EFECAN KARACA İLKİ YAŞADI

Moldova karşısında Milli Takımımızın dördüncü golünü kaydeden Kaan Ayhan da ay-yıldızlı formayla ilk golünü atan oyuncularımızdan oldu. Öte yandan Aytemiz Alanyasporlu Efecan Karaca ikinci yarıda oyuna girerek ilk kez milli formayı terletti.

Son dakika Milli Takım Haberleri FutbolArena'da!


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!